search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:15
MENU CLOSE

Χανιά: Κόλαση πυρκαγιάς στον Κακόπετρο – Εκκενώθηκε οικισμός

24.07.2018 09:12
Χανιά: Κόλαση πυρκαγιάς στον Κακόπετρο - Εκκενώθηκε οικισμός   - Media

 

Σε εξέλιξη μέσα σε φαράγγι της περιοχής βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή «Κακόπετρο» του Δήμου Πλατανιά.

Το πρωί για προληπτικούς κυρίως λόγους κρίθηκε ότι θα πρέπει να εκκενωθεί ο μικρός οικισμός Καλάμι στην περιοχή Δελιανά, ενώ οι φλόγες έφτασαν πολύ κοντά σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο ύψωμα Κοτσιφιανά.
Στο σημείο, που είναι δύσβατο, επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές, ενώ το έργο τους συνέδραμε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο από τα Χανιά,

Χωρίς ενεργό μέτωπο βρίσκεται η πυρκαγιά στον Αποκόρωνα όπου υπάρχουν μικροεστίες, ωστόσο οι πυροσβέστες παραμένουν στο σημείο. Η φωτιά, που εξελίχθηκε παράλληλα της εθνικής οδού Χανίων-Ρεθύμνου από το ύψος του Αγίου Φανουρίου μέχρι και τον δεύτερο κόμβο Βρυσσών, έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, σε υποδομές του δήμου και της ΔΕΗ, ενώ ζημιές υπέστησαν και κτίσματα που υπάρχουν στην περιοχή.

Από το πρωί συνεργεία του δήμου έχουν προχωρήσει σε εργασίες καθαρισμού σημείων από όπου πέρασε η φωτιά καθώς και στην αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:13