search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:47
MENU CLOSE

Το ΝΑΤΟ και Αραβικές χώρες με αιχμή του δόρατος την Τουρκία προαλείφονται για στρατιωτική επέμβαση στην Συρία;

12.01.2012 14:28
Το ΝΑΤΟ και Αραβικές χώρες με αιχμή του δόρατος την Τουρκία προαλείφονται για στρατιωτική επέμβαση στην Συρία; - Media

Γράφει ο Δημοσιογράφος Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης

Σύμφωνα με τον γραμματέα του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας, Nikolai Patrushev οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και ορισμένες Αραβικές χώρες στον Περσικό Κόλπο επιδιώκουν να έχουν άμεση ανάμειξη σε στρατιωτική επέμβαση κατά της Συρίας.

Γράφει ο Δημοσιογράφος Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης

Σύμφωνα με τον γραμματέα του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας, Nikolai Patrushev οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και ορισμένες Αραβικές χώρες στον Περσικό Κόλπο επιδιώκουν να έχουν άμεση ανάμειξη σε στρατιωτική επέμβαση κατά της Συρίας. Ο Patrushev σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα στην ρωσική εφημερίδα Kommersant daily επεσήμανε ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι μέλη του ΝΑΤΟ και ορισμένες Αραβικές χώρες στον Περσικό Κόλπο, υιοθετώντας την ίδια γραμμή πλεύσης που ακολουθήθηκε στην Λιβύη, προτίθενται να μετατρέψουν την τωρινή ανάμειξή τους στα εσωτερικά της Συρίας σε μια άμεση στρατιωτική επέμβαση. Ο Ρώσος αξιωματούχος υποστηρίζει, επίσης, ότι οι χώρες που θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος κατά της Συρίας δεν θα είναι η Γαλλία, η Βρετανία και η Ιταλία, αλλά κατά πάσα πιθανότητα η γειτονική Τουρκία. Θα πρέπει να θεωρείται, επίσης, σχεδόν σίγουρο ότι οι Η.Π.Α. και η Τουρκία σχεδιάζουν μια ζώνη μη πτήσεων για την διευκόλυνση ανάπτυξης των δυνάμεων των Σύριων ανταρτών. Ο πρόεδρος της Συρίας Assad για καθαρά εσωτερική κατανάλωση διατείνεται ότι η Συρία χωρίς αμφιβολία θα θριαμβεύσει έναντι των ξένων συνομωσιών. Ο χρόνος θα δείξει αν ο πρόεδρος Assad θα μπορέσει να αντιμετωπίσει με επιτυχία τόσο πολλούς «συνομώτες»…

(Τα κείμενα των «Ρεπόρτερ στο δρόμο» δεν υφίστανται επεξεργασία και εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:45