search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:52
MENU CLOSE

Επιμένει η Περιφέρεια Αττικής: Είχε δοθεί η εντολή για εκκένωση του Νέου Βουτζά

25.07.2018 08:51
Επιμένει η Περιφέρεια Αττικής: Είχε δοθεί η εντολή για εκκένωση του Νέου Βουτζά - Media

 

«Για την εκκένωση του κάθε Δήμου, αρμόδιος είναι ο Δήμος και το σχέδιο των Δήμων, η Περιφέρεια Αττικής έχει 66 Δήμους, δεν προβλέπεται να έχει σχέδια εκκένωσης για τους Δήμους. Η Αυτοδιοίκηση είναι ακριβώς αυτό, αυτοδιοίκηση, δεν μπορεί να ελέγξει ο ένας τον άλλον. Η Περιφέρεια λοιπόν δεν θα μπορούσε με τίποτα να πάει στον κάθε Δήμο και να κάνει εκκένωση. Απαγορεύεται, δεν μπορεί. Ενημερώνεται από την Πυροσβεστική που παίρνει την απόφαση και ενημερώνει τους Δήμους για την εκκένωση», τόνισε η κ. Τσούπρα.

Στην περίπτωση του Νέου Βουτζά, «ήμουν τόσο εγώ όσο και ο Δήμαρχος επιτόπου, ήρθε ο κ. Σιώνης και είπε μπροστά μας “ποιου είναι η περιοχή;”. Ο Δήμαρχος είπε “είναι δικιά μου” η περιοχή, και η απάντηση ήταν “από την στιγμή που είναι δικιά σου η περιοχή, απομάκρυνε τον κόσμο”. Και του λέω “ναι Δήμαρχε, πρέπει να φύγει ο κόσμος”. Αυτό ειπώθηκε, αυτό έγινε, στον Δήμο της Ραφήνας, στο Νέο Βουτζά, στην φωτιά πάνω», όπως ανέφερε.

Νωρίτερα, η ίδια είπε ότι «όταν υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, όταν υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι, το να κάνουμε καταγραφή στα μηχανήματα π.χ. είναι δευτερεύον. Πρέπει πρώτα να βρεθούν οι αγνοούμενοί μας, να λήξει αυτός ο δύσκολος κατάλογος. Από κει και πέρα θα μιλήσουμε για όλα τα υπόλοιπα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50