search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:38
MENU CLOSE

O Ιερώνυμος απαντά με το ίδιο νόμισμα στον Αμβρόσιο: «Οι προσωπικές απόψεις έχουν όρια – Ο Θεός δεν εκδικείται»

25.07.2018 09:07
4514982.jpg

 

Για δεύτερη μέρα η Αρχιεπισκοπή Αθηνών «αδειάζει» τον μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο για τις απαράδεκτες δηλώσεις του  ότι η πυρκαγιά που κατέστρεψε την Αττική είναι «Θεία δίκη για έναν άθεο πρωθυπουργό»

Μετά τον εκπρόσωπο τύπου της Αρχιεπισκοπής κ. Χάρη Κονιδάρη, τη σκυτάλη πήρε και ο Αρχιεπίσκοπος εξερχόμενος από την Μητρόπολη Αθηνών όπου τέλεσε το πρωί επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου ο Μακαριώτατος είπε: «Ο Θεός είναι αγάπη. Δεν εκδικείται. Τα υπόλοιπα είναι προσωπικές απόψεις, έχουν όρια. Ο Θεός είναι Θεός Αγάπης”.

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές της Αττικής τέλεσε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών.

Εξερχόμενος της μητρόπολης, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε: «Όλοι ζούμε τραγικές ώρες. Αυτό που λέγεται ότι πενθεί όλη η Ελλάδα είναι μια πραγματικότητα. Ήρθαμε εδώ να προσευχηθούμε για τις ψυχές των ανθρώπων που χάθηκαν και να παρηγορήσουμε όσους βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Αυτές τις τραγικές ώρες πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε και να συστρατευθούμε στο πλευρό των συνανθρώπων μας».

Αντιδράσεις και απο την ιεραρχία

Μεγάλες είναι και οι αντίδρασεις ιεραρχών για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, οι οποίοι επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον αρχιεπίσκοπο και του ζητούσαν επιτακτικά να κάνει δήλωση προκειμένου να “μαζέψει” τις αρνητικές αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί.

Ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου λέγοντας: «Ο άθεος” πρωθυπουργός μίλησε με περισσότερη ανθρωπιά από εσένα, δεν εκφράζεις τον Χριστό»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:35