search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:55
MENU CLOSE

Σταματάει την απεργία πείνας ο Τουργκούτ Καγιά

25.07.2018 18:04
Σταματάει την απεργία πείνας ο Τουργκούτ Καγιά - Media

 

Μετά από σχεδόν δύο μήνες, ο Τούρκος δημοσιογράφος Τουργκούτ Καγιά σταματάει την απεργία πείνας με αίτημα να ακυρωθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου για έκδοσή του στην Τουρκία.

Ο αριστερός δημοσιογράφος ζήτησε πολιτικό άσυλο στη χώρα μας καθώς υπέστη βασανιστήρια στην Τουρκία, ωστόσο συνελήφθη ενώ ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την έκδοσή του στη γειτονική χώρα.

Η απεργία πείνας συνοδεύτηκε από σειρά παρεμβάσεων από Τούρκους συναγωνιστές του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Σε σχετική ανακοίνωση αποτιμάται ως μεγάλο κέρδος του αγώνα η απόφαση για παροχή ασύλου που ελήφθη πριν λίγες ημέρες, καθώς και η δέσμευση για απελευθέρωσή του μέχρι τις 30 Ιουλίου. Αλληλέγγυοι στον Τούρκο αγωνιστή προειδοποιούν ότι σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης θα ξεκινήσουν οι ίδιοι μαζική απεργία πείνας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:55