06/06/2020 21:40:01

Μάτι: Το DNA θα αποκαλύψει την ταυτότητα των θυμάτων

Μάτι: Το DNA θα αποκαλύψει την ταυτότητα των θυμάτων - Media

 

Η ταυτοποίηση δέκα θυμάτων έχει γίνει μέχρι στιγμής από συνολικά 68 σορών που βρίσκονται στους ψυκτικούς θαλάμους του νεκροτομείου Σχιστού και από όπου μεταφέρονται σταδιακά στο νεκροτομείο Αθηνών στο Γουδί για νεκροψία και λήψη γενετικού υλικού. 

Από τις οκτώ το πρωί μέχρι αργά το βράδυ συρρέουν στο νεκροτομείο Αθηνών συγγενείς νεκρών και αγνοουμένων προκειμένου να δώσουν dna, το οποίο στη συνέχεια θα συγκριθεί με εκείνο των σορών. Οι λήψεις γίνονται από τρία συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ), ενώ στο νεκροτομείο βρίσκονται και ψυχολόγοι προκειμένου να υποστηρίξουν ψυχολογικά τα καταβεβλημένα άτομα.

Σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις, ακόμη και για τους εξαιρετικά έμπειρους ιατροδικαστές, ίσως απαιτηθούν για την ταυτοποίηση και οι οδοντικές ακτινολογικές εξετάσεις, όπως είχε συμβεί στην περίπτωση των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος στο Γραμματικό το 2005. “Κάτι αντίστοιχο σαν κακώσεις και σαν κάψιμο είχα συναντήσει με το Helios” είπε χαρακτηριστικά ο κ.Ηλίας Μπογιόκας, προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιώς.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.