search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:45
MENU CLOSE

Μάτι: Το DNA θα αποκαλύψει την ταυτότητα των θυμάτων

26.07.2018 05:26
Κρήτη: Απίστευτης αγριότητας κτηνωδία -  Έβγαλε τα μάτια σκύλου και τον πυροβόλησε! - Media

 

Η ταυτοποίηση δέκα θυμάτων έχει γίνει μέχρι στιγμής από συνολικά 68 σορών που βρίσκονται στους ψυκτικούς θαλάμους του νεκροτομείου Σχιστού και από όπου μεταφέρονται σταδιακά στο νεκροτομείο Αθηνών στο Γουδί για νεκροψία και λήψη γενετικού υλικού. 

Από τις οκτώ το πρωί μέχρι αργά το βράδυ συρρέουν στο νεκροτομείο Αθηνών συγγενείς νεκρών και αγνοουμένων προκειμένου να δώσουν dna, το οποίο στη συνέχεια θα συγκριθεί με εκείνο των σορών. Οι λήψεις γίνονται από τρία συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ), ενώ στο νεκροτομείο βρίσκονται και ψυχολόγοι προκειμένου να υποστηρίξουν ψυχολογικά τα καταβεβλημένα άτομα.

Σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις, ακόμη και για τους εξαιρετικά έμπειρους ιατροδικαστές, ίσως απαιτηθούν για την ταυτοποίηση και οι οδοντικές ακτινολογικές εξετάσεις, όπως είχε συμβεί στην περίπτωση των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος στο Γραμματικό το 2005. “Κάτι αντίστοιχο σαν κακώσεις και σαν κάψιμο είχα συναντήσει με το Helios” είπε χαρακτηριστικά ο κ.Ηλίας Μπογιόκας, προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιώς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:44