search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:29
MENU CLOSE

Πρωτοσέλιδο στους Times τα δίδυμα κοριτσάκια που αγνοούνται από τις πυρκαγιές

26.07.2018 06:06
Πρωτοσέλιδο στους Times τα δίδυμα κοριτσάκια που αγνοούνται από τις πυρκαγιές - Media

 

Πρωτοσέλιδο στους Times έγιναν τα δίδυμα κοριτσάκια Σοφία και Βασιλική Φιλιπποπούλου που αγνοούνται από την τραγωδία με τις πυρκαγιές στην Αττική. Το δημοσίευμα που υπογράφει η Ανθή Καρασσάβα, αναφέρεται στο πως οι δύο δίδυμες αδερφές που παραθέριζαν με τους παππούδες τους έξω από την Αττική και κατά τη διάρκεια της φωτιάς περισυνελέγησαν από ψαράδες της περιοχής, αλλά στη συνέχεια χάθηκαν τα ίχνη τους.

Επίσης,  χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη πυρκαγιά ως την φονικότερη που έπληξε την Ευρώπη κατά την μεταπολεμική περίοδο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και παρά τις αρχικές ελπίδες, τα κοριτσάκια που εντοπίστηκαν σε σκάφος με επιζώντες δίπλα σε έναν άνδρα δεν είναι τελικά τα δίδυμα που αγνοούνται. Ο άνδρας που φαίνεται δίπλα τους είναι ο πατέρας τους..
Ειδικότερα, ο άνδρας υποστηρίζει ότι τα δύο παιδιά που φαίνονται στο πλάνο είναι δικά του και τα άλλα δύο είναι βαφτιστήρια του.

Το Λιμενικό από την πλευρά του υποστηρίζει πως οι διασωθέντες που αποβιβάζονταν στη Ραφήνα καταγράφονταν στο Λιμεναρχείο, και τα ονόματα των δύο κοριτσιών δεν βρίσκονται στην λίστα.

Οι γονείς της Σοφίας και Βασιλικής Φιλιπποπούλου τις αναζητούν σε νοσοκομεία, στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική, χωρίς αποτέλεσμα. Οι γονείς έδωσαν και δείγμα dna  στο νεκροτομείο στου Γουδή, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Τι είπε ο καπετάνιος του πλοίου

Ειδικότερα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο καπετάνιος του αλιευτικού Δημήτρης Περήφανος ανέφερε πως την νύχτα της τραγωδίας πρώτα διέσωσε τρεις γυναίκες και μετά στο πλοίο του μπήκαν τέσσερα παιδιά.

«Η τρίτη γυναίκα φώναζε συνεχώς τα “παιδιά μου, τα παιδιά μου” και μετά στο πλοίο επιβιβάστηκαν ακόμη τέσσερα κορίτσια », ανέφερε ο καπετάνιος.

Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε πως μπορεί να ήταν αφοσιωμένος στο να σώσει όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσε, αλλά όταν πλέον η βάρκα έφυγε από την ακτή, ο ίδιος ρώτησε τους συναδέλφους του για τα δύο δίδυμα.

«Ρώτησα τους συναδέλφους μου αν αυτά τα κορίτσια ήταν της γυναίκας που κάθονταν δίπλα τους και μου απάντησαν ναι. Είχαν την εντύπωση πως συνοδεύονταν», ανέφερε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24