24/05/2019 01:25:41

Διαδήλωση για τη Λευκίμμη γίνεται η πρώτη διαμαρτυρία για την καταστροφή στην αν. Αττική

Διαδήλωση για τη Λευκίμμη γίνεται η πρώτη διαμαρτυρία για την καταστροφή στην αν. Αττική - Media

 

Σε διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην παρουσία των ΜΑΤ στη Λευκίμμη της νότιας Κέρκυρας, προκειμένου να επιβληθεί η λειτουργία του ΧΥΤΑ της περιοχής, καλεί η Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη.

Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 19:30 στην πλατεία Μοναστηρακίου ενώ οι διαδηλωτές θα κινηθούν προς τη Βουλή μέσω της Ερμού. Αντίστοιχη διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί και στην Κέρκυρα, με προσυγκέντρωση στις 19:30 στην πλατεία Γεωργάκη.

Η διαδήλωση είχε προγραμματιστεί πριν τα τραγικά γεγονότα στην ανατολική Αττική, ωστόσο -σύμφωνα με τους διοργανωτές- αποκτά νέα νοηματοδήτηση μετά την ασύλληπτη τραγωδία που προκάλεσε η πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας.

Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε την Τετάρτη αναφέρεται:

"Οι αυριανές διαδηλώσεις ενάντια στο περιβαλλοντικό και κοινωνικό έγκλημα που συντελείται στη Λευκίμμη και στην Κέρκυρα, λαμβάνουν τραγικά επίκαιρο χαρακτήρα μετά την τραγωδία των πυρκαγιών στην Αττική και των δεκάδων θυμάτων.

Ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης απλώνεται πάνω από τους δοκιμαζόμενους ανθρώπους. Έλληνες και μετανάστες αλληλέγγυοι διασώζουμε, περιθάλπουμε, φιλοξενούμε, συμμετέχουμε σε αιμοδοσίες, στηρίζουμε με κάθε τρόπο τις οικογένειες που χτυπήθηκαν από την φωτιά και την εγκληματικά αφημένη στην τύχη της οργάνωση της ζωής μας.

Δεν σκοπεύουμε να σιωπήσουμε, δεν σκοπεύουμε να αφήσουμε τη ζωή μας έρμαιο στην αυθαιρεσία, στην αδιαφορία, στον παραλογισμό ενός Κράτους που μεριμνά μόνο για την είσπραξη φόρων, τους πολεμικούς εξοπλισμούς και την καταστολή των κινητοποιήσεων, δεν θα αφήσουμε στις γειτονιές και τα χωριά μας να χυθεί άλλο φασιστικό δηλητήριο.

Θέλουμε τις πόλεις, τα χωριά, τα δάση και τα νησιά μας βιώσιμα, προσβάσιμα, ανοιχτά, δημόσια, καθαρά από τις εγκληματικές καπιταλιστικές χρήσεις. Θέλουμε τα νοσοκομεία, τις πολεοδομίες, την πυροσβεστική στην υπηρεσία της λαϊκής οικογένειας και της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Οι διαδηλώσεις για τη Λευκίμμη έτυχε να είναι οι πρώτες μετά την τραγωδία των πυρκαγιών, ας είναι το πρώτο βήμα να ανακαταλάβουμε τις κοινωνίες μας.

Καλούμε κάθε σκεπτόμενο δημοκρατικό πολίτη να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις όχι μόνο για τη Λευκίμμη και την Κέρκυρα, αλλά και για την Κινέττα, το Μάτι, τη Μάνδρα, τις Σκουριές, το Γραμματικό, να συμβάλλει έμπρακτα στην προσπάθεια συλλογικής χειραφέτησης, στην άνοδο της συλλογικής μας συνείδησης, που είναι και η μόνη που μπορεί να σταματήσει τη θυσία της ανθρώπινης ζωής στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους και των δολοφονικών προγραμμάτων λιτότητας.

Φτάνει πια με την αλαζονεία σας! Οι διεκδικήσεις μας δεν είναι ούτε υποκινούμενες, ούτε συντεχνιακές, ούτε συμφεροντολογικές, παλεύουμε για να εργαζόμαστε και να ζούμε με αξιοπρέπεια!

Σταματήστε τώρα όλα τα περιβαλλοντικά εγκλήματα. Σταματήστε την παράνομη, ανεξέλεγκτη και δολοφονική δόμηση μέσα σε δάση, πάνω σε ποτάμια και παραλίες. Σταματήστε να απαξιώνετε τις δομές προστασίας του λαού. Σταματήστε τώρα τις αλόγιστες εξοπλιστικές και κατασταλτικές δαπάνες. Άμεσες προσλήψεις και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για Πυροσβέστες, Γιατρούς, Διασώστες.

500 Αστυνομικοί φυλάνε τα σκουπίδια στη Λευκίμμη την ώρα που άνθρωποι στο Μάτι εγκλωβιζόταν από έλλειψη ενημέρωσης και καθοδήγησης διαφυγής."

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.