10/07/2020 03:00:36

Πληρωμή διοδίων μέσω POS στα διόδια της Εγνατίας Οδού από τον Αύγουστο

Πληρωμή διοδίων μέσω POS στα διόδια της Εγνατίας Οδού από τον Αύγουστο - Media

 

Mέσω POS θα έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν τα διόδια το αμέσως επόμενο δεκαήμερο οι χρήστες της Εγνατίας Οδού. Έχουν ξεκινήσει διαδικασίες εγκατάστασης των τερματικών αποδοχής καρτών (POS) στους σταθμούς διοδίων σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου.

«Έχουμε ήδη συνεννοηθεί με την Eurobank, σε δέκα μέρες περίπου θα λειτουργήσει», σημείωσε μιλώντας στο thestival.gr ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ, Απόστολος Αντωνούδης.

Όπως τόνισε ο ίδιος, «αρχικά δεν θα εγκατασταθούν POS σε όλες τις διόδους, ωστόσο αμέσως μετά τις επόμενες δέκα μέρες θα έτσι ώστε να επεκταθεί και εκεί». Με στόχο την διευκόλυνση των πολιτών που δεν είναι εφοδιασμένοι με μετρητά POS εγκαθίστανται σε κάθε σταθμόδιοδίων, σε κάθε καμπίνα στην δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.

«Είναι απαραίτητος εκσυγχρονισμός να υπάρχει POS στα διόδια. Το βλέπουμε ότι επεκτείνεται αυτός ο τρόπος πληρωμής παντού και ενδεχομένως να είχαμε καθυστερήσει να τα εγκαταστήσουμε», τόνισε ο κ. Αντωνούδης σημειώνοντας πως η πληρωμή μέσω καρτών είναι αίτημα των πολιτών, ενώ αποτελεί και πολιτική του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να υπάρχουν εγκατεστημένα POS σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας.

Ερωτηθείς για το αν πρόκειται να δημιουργηθούν καθυστερήσεις στην κίνηση των οχημάτων λόγω της πληρωμής μέσω POS, oπρόεδρος της Εγνατίας Οδού εκτίμησε ότι «νομίζω ότι θα λειτουργήσει πάρα πολύ καλά, χωρίς να υπάρχουν καθυστερήσεις».

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα της εγκατάστασης POS τέθηκε για πρώτη φορά με τον νόμο 4446/16, που προέβλεπε μέτρα για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών σε πολλούς επιχειρηματικούς τομείς, αλλά οι παραχωρησιούχοι και η Εγνατία Οδός είχαν ζητήσειπαράταση μέχρι το τέλος του 2018 για την εγκατάσταση POSστα διόδια.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.