search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:09
MENU CLOSE

Παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων για τους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές

27.07.2018 10:18
Παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων για τους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές - Media

 

Δημοσιεύτηκε η απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου που προβλέπει την παράταση προθεσμιών υποβολής δηλώσεων φόρου κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και μεταβίβασης ακινήτων, καταβολής παρακρατούμενων φόρων εισοδήματος, αρμοδιότητας των Δ.Ο.Υ. Παλλήνης και Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας όπως και των φορολογουμένων που είτε υπέστησαν σωματική βλάβη οι ίδιοι ή οι σύζυγοι ή αδελφοί ή ανιόντες ή κατιόντες αυτών μέχρι και β’ βαθμού, είτε απώλεσαν σύζυγο, αδελφό ή ανιόντα ή κατιόντα αυτών μέχρι και β’ βαθμού, είτε υπέστησαν υλικές ζημιές στην ακίνητη περιουσία τους.

Αναλυτικά στην απόφαση προβλέπονται:

1. Παρατείνονται μέχρι και την 31η Οκτωβρίου 2018 οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων απόδοσης τελών χαρτοσήμου και άλλων φόρων, τελών και εισφορών υπέρ Δημοσίου ή τρίτων:

α) φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων και οντοτήτων, που έχουν την κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση (έδρα), στη χωρική αρμοδιότητα των Δ.Ο.Υ. Παλλήνης και Ελευσίνας και

β) των φορολογουμένων που είτε υπέστησαν σωματική βλάβη οι ίδιοι ή οι σύζυγοι ή αδελφοί ή ανιόντες ή κατιόντες αυτών μέχρι και β’ βαθμού, είτε απώλεσαν σύζυγο, αδελφό ή ανιόντα ή κατιόντα αυτών μέχρι και β’ βαθμού, είτε υπέστησαν υλικές ζημίες στην ακίνητη περιουσία τους οι οποίες λήγουν από 24η Ιουλίου 2018.

Η υποβολή των δηλώσεων θα γίνεται χειρόγραφα στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

2. Παρατείνονται μέχρι και την 31η Οκτωβρίου 2018 οι προθεσμίες καταβολής παρακρατούμενων φόρων εισοδήματος: α) φυσικών προσώπων του άρθρου 3 και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ν. 4172/2013 αρμοδιότητας των Δ.Ο.Υ. Παλλήνης και Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας και

β) των φορολογουμένων που είτε υπέστησαν σωματική βλάβη οι ίδιοι ή οι σύζυγοι ή αδελφοί ή ανιόντες ή κατιόντες αυτών μέχρι και β’ βαθμού, είτε απώλεσαν σύζυγο, αδελφό ή ανιόντα ή κατιόντα αυτών μέχρι και β’ βαθμού, είτε υπέστησαν υλικές ζημίες στην ακίνητη περιουσία τους που λήγουν την 31η Ιουλίου 2018. Η υποβολή των δηλώσεων αυτών θα γίνεται χειρόγραφα στις αρμόδιες αυτές Δ.Ο.Υ.

3. Παρατείνονται μέχρι και την 31η Οκτωβρίου 2018 οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων φόρου κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και μεταβίβασης ακινήτων, οι οποίες λήγουν από την 23η Ιουλίου 2018 μέχρι και την 23η Αυγούστου 2018: α) για τους υπόχρεους σε υποβολή δήλωσης στις Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας και Παλλήνης και β) για τους φορολογούμενους που είτε υπέστησαν σωματική βλάβη οι ίδιοι ή οι σύζυγοι ή αδελφοί ή ανιόντες ή κατιόντες αυτών μέχρι και β’ βαθμού, είτε απώλεσαν σύζυγο, αδελφό ή ανιόντα ή κατιόντα αυτών μέχρι και β’ βαθμού, είτε υπέστησαν υλικές ζημίες στην ακίνητη περιουσία τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:09