search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:41
MENU CLOSE

Όσα αποφασίστηκαν στο Υπουργικό για Μάτι, στήριξη των πυρόπληκτων και δασοπροστασία

27.07.2018 19:49
Πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ κάνει στροφή στην καριέρα του και ετοιμάζει εκπομπή τέχνης και μουσικής! (Photo) - Media

 

Σχεδόν 3,5 ώρες διήρκεσε το Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο συνεδρίασε στη σκιά της τραγωδίας στην Ανατολική Αττική και του πικρού απολογισμού των 87 νεκρών μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν πρωτοβουλίες σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο επίπεδο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Με ευθύνη Γιώργου Σταθάκη και του υπουργείου του θα κατατεθεί εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης των οικιστικών στρεβλώσεων στο Μάτι, όπερ σημαίνει πρακτικά καταγραφή των προβληματικών περιοχών ούτως ώστε να είναι συγκεκριμένο το πού θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις.

2. Αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός στη λειτουργία της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Αυτό θα αφορά τόσο την οργανωτική δομή της όσο και τα σχέδια για την αντιμετώπιση των κρίσεων προκειμένου αυτά να έχουν μια πρακτική εφαρμογή.

3. Το μέτρο αυτό αφορά σε άμεση πρόληψη καθώς αποφασίστηκε ότι για το υπόλοιπο του καλοκαιριού σε όλες τις περιοχές υψηλού κινδύνου θα υπάρχουν μικτές περιπολίες αποτελούμενες από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τον Στρατό.

4. Παραλλήλως, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε τάχιστη υλοποίηση των μέτρων που έχουν προαναγγελθεί για τη στήριξη των πυροπαθών. Αυτό θα απαιτήσει και έναν συντονισμό ανάμεσα στα υπουργεία που έχουν ανακοινώσει μέτρα για στήριξη και αποζημίωση των πληγέντων.

5. Θα εκπονηθεί σαφές σχέδιο για την ενίσχυση του λογαριασμού που έχει “ανοίξει” η κυβέρνηση για τη στήριξη των θυμάτων. Το σχέδιο αυτό θα έχει ως κύριο στόχο τον βέλτιστο τρόπο να αξιοποιηθούν τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν με παρεμβάσεις στο Μάτι για να διορθωθούν στην περιοχή οικιστικές και άλλες στρεβλώσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33