search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:44
MENU CLOSE

Στις κάλπες η Ζιμπάμπουε: Στην ήττα των πρώην συμμάχων του ελπίζει ο Μουγκάμπε

29.07.2018 12:54
Στις κάλπες η Ζιμπάμπουε: Στην ήττα των πρώην συμμάχων του ελπίζει ο Μουγκάμπε  - Media

 

Μία ημέρα πριν από την διεξαγωγή των πρώτων εκλογών από την εκδίωξη -με ένα εκ των πραγμάτων πραξικόπημα- του πρώην προέδρου της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε, ο 94χρονος πρώην πρόεδρος, δήλωσε ότι ελπίζει η πρώην σύμμαχοί του στη “στρατιωτική κυβέρνηση” θα χάσουν τις εκλογές.

Η 37χρονη περίοδος της εξουσίας του Μουγκάμπε έφτασε στο τέλος της, όταν ο ίδιος, αναγκάστηκε να παραιτηθεί τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Μουγκάμπε δήλωσε σήμερα από την έπαυλή του στη Χαράρε, ότι η κυβέρνηση του προέδρου Έμερσον Μνανγκαγκούα, είναι αντισυνταγματική, ενώ η εξουσία της επιβάλλεται με τα όπλα.

Στις αυριανές εκλογές, ο 75χρονος Μνανγκαγκούα (μακροχρόνιος σύμμαχος του Μουγκάμπε) θα έρθει αντιμέτωπος με τον 40χρονο Νέλσον Τσαμίσα, έναν δικηγόρο και πάστορα, που φιλοδοξεί να γίνει ο νέος ηγέτης της Ζιμπάμπουε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:40