search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:05
MENU CLOSE

Χαμένη πτήση της Malaysia Airlines: «Δεν ξέρουμε τι έγινε» δήλωσαν επίσημα οι ερευνητές

30.07.2018 08:37
Χαμένη πτήση της Malaysia Airlines: «Δεν ξέρουμε τι έγινε» δήλωσαν επίσημα οι ερευνητές - Media

 

Στη δημοσιότητα έδωσαν σήμερα έκθεσή τους οι αρμόδιες αρχές που ερευνούσαν την περίπτωση της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines που αγνοείται από το 2014, ανακοινώνοντας ότι δεν κατάφεραν να εντοπίσουν την αιτία ενός εκ των μεγαλυτέρων αεροπορικών μυστηρίων στον κόσμο.

«Η ομάδα δεν κατάφερε να καθορίσει την πραγματική αιτία για την εξαφάνιση της πτήσης MH370…», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Κοκ Σου Τσον, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας για την ασφάλεια της MH370.

«Η απάντηση μπορεί να είναι οριστική μόνο εάν βρεθούν τα συντρίμμια», δήλωσε, ερωτηθείς εάν θα μπορέσουν ποτέ να μάθουν τι συνέβη.

Η πτήση MH370 εξαφανίστηκε ενώ εκτελούσε την πτήση Πεκίνου-Κουάλα Λουμπούρ στις 8 Μαρτίου του 2014, με 239 επιβαίνοντες.

 

Το έριξε ο πιλότος έχει αποφανθεί ομάδα ιδιωτών ερευνητών

Υπενθυμίζεται ότι μετά από έρευνα που διεξήγαγε για τα αίτια της εξαφάνισης, ομάδα ειδικών είχε παρουσιάσει στις αρχές Μαΐου τα συμπεράσματά της στην αυστραλιανή εκπομπή 60 Μinutes.

Σύμφωνα με αυτά, οι 238 επιβαίνοντες έπεσαν θύματα του πιλότου Ζαχάρι Αμάντ Ζαχ, ο οποίος ήθελε να αυτοκτονήσει και γι’ αυτό έριξε το Βoeing της Malaysia Airlines.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν, πρόκειται για μια σκόπιμη ενέργεια του πιλότου. Οι εμπειρογνώμονες συμφώνησαν ότι η πιθανότητα το αεροσκάφος να έπεσε από ατύχημα είναι «μία στο τρισεκατομμύριο». Επιπλέον, αναπαρέστησαν τις τελευταίες στιγμές της πτήσης της Malaysia σε προσομοιωτή.

Ο ερευνητής Λάρι Βανς ισχυρίστηκε ότι πιστεύει πως «ο πιλότος αυτοκτόνησε» και γι’ αυτό οδήγησε το αεροσκάφος σε ένα απομονωμένο σημείο για να το εξαφανίσει, συμπληρώνοντας ότι «δυστυχώς δολοφόνησε, επίσης, όλους τους υπολοίπους (σ.σ.: 238 επιβαίνοντες) που βρίσκονταν στο αεροσκάφος και το έκανε εσκεμμένα». Ο πρώην Αυστραλός υπουργός Μεταφορών, Μαρτίν Ντολάν, επισήμανε: «Ήταν σχεδιασμένο, το έκανε εσκεμμένα».

Ο Καναδός ερευνητής αεροπορικών δυστυχημάτων, Λάρι Βανς, τόνισε ότι ο πιλότος Ζαχάρι έβαλε μάσκα οξυγόνου πριν αποσυμπιέσει το αεροπλάνο για να κάνει τους επιβάτες να λιποθυμήσουν και να μην έχουν τις αισθήσεις τους. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην πιστεύουμε ότι ο πιλότος δεν αποσυμπίεσε την καμπίνα», πρόσθεσε.

Ο Λ. Ντολάν απέρριψε το ενδεχόμενο να επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια, ισχυριζόμενος ότι αν όντως ήταν τρομοκρατική επίθεση, η οργάνωση θα είχε σπεύσει να αναλάβει την ευθύνη από την πρώτη στιγμή.

Ωστόσο, οι ειδικοί διαφωνούν στο κατά πόσο ο Ζαχάρι είχε τον έλεγχο του αεροσκάφους τη στιγμή που συνετρίβη στον ωκεανό. Ο Βανς δήλωσε ότι ο πιλότος σκόπιμα άφησε το αεροσκάφος να συντριβή μόνο του (πιθανότατα καθώς του τελείωσαν τα καύσιμα), ενώ ο Ντόλαν υποστήριξε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Ζαχάρι κατέβασε με σπειροειδείς κινήσεις το αεροσκάφος μέχρι που συνετρίβη στον ωκεανό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:04