search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:15
MENU CLOSE

Οι έξυπνοι τρόποι για να εξολοθρεύσετε τις ενοχλητικές μύγες

30.07.2018 09:30
Οι έξυπνοι τρόποι για να εξολοθρεύσετε τις ενοχλητικές μύγες - Media

 

Οι μύγες έχουν μικρόβια, γι αυτό πρέπει το συντομότερο δυνατό να τις απομακρύνετε από τον χώρο σας. Αν αναρωτιέστε πως μπορείτε να το καταφέρετε – καθώς συν τοις άλλοις είναι και ιδιαίτερα… ευκίνητες και ξεφεύγουν – διαβάστε παρακάτω μερικούς έξυπνους τρόπους που θα τις εξοντώσουν άμεσα και αποτελεσματικά.

Μηλόξυδο Πάρτε ένα μπουκάλι με μηλόξυδο (δεν χρειάζεται να είναι γεμάτο, μια μικρή ποσότητα αρκεί) και καλύψτε το άνοιγμα με νάιλον. Ανοίξτε μια μικρή τρύπα στο νάιλον για να μπει μέσα η μύγα. Οι μύγες δεν μπορούν να αντισταθούν στο μηλόξυδο και αν μπουν δεν μπορούν να βγουν.

Ξύδι και υγρό πιάτων Αν αντιστέκονται να περάσουν μέσα από την τρύπα του νάιλον, πάρτε ένα μπολ, βάλτε μέσα το ξύδι, ρίξτε τρεις σταγόνες υγρό πιάτων και αφήστε το ανοιχτό. Το υγρό πιάτων θα αναγκάσει τις μύγες να βυθιστούν μόλις ακουμπήσουν το ξύδι.

Χωνί και φρούτο Σε ένα βάζο βάλτε λίγο ξύδι και ένα πολύ ώριμο φρούτο. Φτιάξτε ένα χάρτινο χωνί και βάλτε το μέσα στο βάζο με το στενό άνοιγμα προς τα κάτω. Οι μύγες θα μπούνε μέσα και δεν θα μπορούν να βγουν.

Κόκκινο κρασί Όπως και με το ξύδι, οι μύγες λατρεύουν τη μυρωδιά του κρασιού. Αφήστε ένα μπουκάλι κρασί ανοιχτό με ελάχιστο κρασί μέσα. Θα παγιδευτούν μέσα στο μπουκάλι.

Γάλα, ζάχαρη και πιπέρι Ανακατέψτε 400 ml γάλα με 100g ζάχαρη και 50g πιπέρι σε ένα κατσαρολάκι και βράστε για 10 λεπτά. Έπειτα ρίξτε το μίγμα σε ένα ρηχό πιάτο. Θα τραβήξει τις μύγες και θα πνιγούν.

Μυγοπαγίδες Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, στο εμπόριο υπάρχουν ταινίες που παγιδεύουν τις μύγες. Πρόκειται για ειδικές ταινίες με κόλλα πάνω στις οποίες τα ενοχλητικά έντομα πάνε και κολλάνε. Μάλιστα, αν είστε τυχεροί, μπορεί να παγιδεύσετε και κάποιο κουνούπι!

Πηγή: spirossoulis.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:13