10/12/2018 14:03:30

Τζανακόπουλος: «Η κυβέρνηση ούτε κρύβει νεκρούς, ούτε εικάζει» - Ξεκινούν την Τρίτη οι αιτήσεις για τα βοηθήματα

Tζανακόπουλος: Η κυβέρνηση θα έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και χωρίς τον κ. Καμμένο - Media
 
«Οι νεκροί ούτε κρύβονται ούτε εικάζονται» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε τη Δευτέρα πριν κάνει δηλώσεις ότι υπήρχαν νεκροί.
 
Ειδικότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέδωσε σε πολιτικές σκοπιμότητες τη συγκεκριμένη κριτική και έκανε λόγο για επικοινωνιακή «τυμβωρυχία». Σε σχέση με τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας κατά τη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός βρέθηκε στις 11.30 και διέκοψε στις 12.30 για να κάνει μια δήλωση όπου θα γινόταν σαφές ότι μέλημα της κυβέρνηση είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Όταν η κυβέρνηση είχε πλέον την επιβεβαίωση για νεκρούς ενημέρωσε αρμοδίως δια του κυβερνητικού εκπροσώπου. Τόνισε ότι ήταν πολύ δύσκολη η επιβεβαίωση νεκρών μέσα στη νύχτα και πρόσθεσε ότι έγινε ορθή διαχείριση καθώς η κυβέρνηση δεν μπορεί ούτε να κρύβει νεκρούς αλλά ούτε να εικάζει.
 
«Δεν έχουμε διάθεση και χρόνο για αντιπαράθεση πάνω στα θύματα» είπε απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «μέλημα της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της μεγάλης καταστροφής, η στήριξη όσων έχουν πληγεί» και η διαμόρφωση δέσμης μέτρων για να μη ξαναζήσουμε ανάλογη τραγωδία τραγωδία.
 
Σε ό,τι αφορά το ερώτημα σχετικά με το ότι δεν υπήρξαν παραιτήσεις απάντησε ότι «η λογική των παραιτήσεων στοχεύει μόνο σε μια επικοινωνιακού τύπου αποσυμπίεση» και επανέλαβε ότι οι όποιες ευθύνες θα εκτιμηθούν και θα αποδοθούν όταν παρέλθει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
 
Επιπλέον, επισήμανε ότι ο ανασχηματισμός είναι το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή, υπενθυμίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την πυρόπληκτη περιοχή του Ματιού.
 
Σε ό,τι αφορά τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε ότι στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής με τους αρμόδιους υπουργούς αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα και ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό η διαδικασία υλοποίησης της στήριξης των πληγέντων να είναι απλή χωρίς πρόσθετα γραφειοκρατικά εμπόδια.
 
Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα βοηθήματα
Την Τρίτη ξεκινούν οι αιτήσεις για το εφάπαξ έκτακτο βοήθημα σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που επλήγησαν: ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι η ενίσχυση ανέρχεται στο ποσό των 5.000 ευρώ ανά κάτοικο ή 6.000 ευρώ ανά τρίτεκνη ή πολύτεκνη οικογένεια και σε 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις.
 
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ στα τέσσερα κατά τόπους γραφεία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τα οποία βρίσκονται:
 
-στο Πνευματικό Κέντρο Ραφήνας
 
-στο κλειστό γυμναστήριο Μαραθώνα
 
-στο ΚΑΠΗ Κινέττας
 
Αιτήσεις θα γίνονται και στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
 
Άμεσα θα τεθεί σε λειτουργία ενιαίος αριθμός κλήσης – θα ανακοινωθεί προσεχώς - του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της ΑΑΔΕ, όπου οι πληγέντες θα μπορούν να απευθυνθούν προκειμένου να λάβουν τις απαραίτητες πληροφορίες για θέματα που σχετίζονται με το Υπουργείο Υποδομών, καθώς επίσης και για σχετικά φορολογικά ζητήματα.
 
Επιτροπή υπό τον Βερναρδάκη για την Πολιτική Προστασία
Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι αποφασίστηκε η συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής υπό τον Υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη, για την εκπόνηση ολοκληρωμένης πρότασης για την αναδιαμόρφωση και αναβάθμιση της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας «με στόχο την ενίσχυση του επιτελικού και συντονιστικού ρόλου της».
 
Τέλος, σημείωσε πως εκπονείται σχέδιο παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση των οικιστικών στρεβλώσεων σε όλη τη χώρα υπό την εποπτεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, αλλά και δέσμη συγκεκριμένων χωροταξικών παρεμβάσεων στο Μάτι.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.