search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:10
MENU CLOSE

FIFpro κατά ΠΑΟΚ: «Τουλάχιστον ένας μήνας άδειας για όλους τους παίκτες»

30.07.2018 16:21
FIFpro κατά ΠΑΟΚ: «Τουλάχιστον ένας μήνας άδειας για όλους τους παίκτες» - Media

 

Η Παγκόσμια Ένωση ποδοσφαιριστών (FIFPro) επιπλήττει τις ομάδες – μεταξύ αυτών και τον ΠΑΟΚ για τους Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς κι Αμρ Ουάρντα – που χρησιμοποίησαν παίκτες, οι οποίοι συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 – στα προκριματικά ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Δεν πήραν όλοι οι παίκτες που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 τις προβλεπόμενες ημέρες άδειας. Κάποιοι επέστρεψαν νωρίτερα, καθώς οι ομάδες τους συμμετέχουν στα προκριματικά (ως επί το πλείστον στο δεύτερο γύρο) των διοργανώσεων της UEFA (Champions League και Europa League).

Μεταξύ αυτών κι ο Σέρβος φορ, Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, κι ο Αιγύπτιος εξτρέμ, Αμρ Ουάρντα, οι οποίοι αγωνίστηκαν στην πρώτη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Βασιλεία, ενώ θ’ αγωνιστεί και στη ρεβάνς επί ελβετικού εδάφους. Δεν είναι ο μόνος. Ο συμπατριώτης του, Ντούσαν Τάντιτς κι ο Δανός, Λάσε Σένε, αγωνίστηκαν στη νίκη του Άγιαξ επί της Στουρμ Γκρατς.

Οι ελάχιστες ημέρες ξεκούρασης προκάλεσαν την επίπληξη των ομάδων από την Παγκόσμια Ένωση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (FIFPro), η οποία δεσμεύτηκε να ζητήσει από τη FIFA τη θέσπιση αδείας, διάρκειας τουλάχιστον τεσσάρων εβδομάδων.

“Η FIFPro είναι ενήμερη για το γεγονός ότι τουλάχιστον 15 ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν σε διοργανώσεις της UEFA, δύο με τέσσερις εβδομάδες έπειτα από τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, χωρίς να έχουν επαρκείς διακοπές.

Ενώ η FIFPro αντιλαμβάνεται τα οικονομικά κίνητρα του Champions League και του Europa League για τις ομάδες, η υγεία αυτών των παικτών τίθεται σε ρίσκο εξαιτίας του βεβαρημένου προγράμματος. Οι παίκτες έρχονται από τόση πολλή πίεση και βρίσκονται ανάμεσα στις ανάγκες των ομάδων τους και της δική τους προσωπική ευτυχία.

Ως μέρος των επερχόμενων συζητήσεων με τη FIFA για το καλεντάρι, η FIFPro ζητά την επείγουσα θέσπιση περιόδου ξεκούρασης για όλους τους ποδοσφαιριστές, διάρκειας τουλάχιστον τεσσάρων εβδομάδων από το τέλος μιας σεζόν, μέχρι την έναρξη της επόμενης”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της FIFPro.

Πηγή: Sport24

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:10