search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:27
MENU CLOSE

Μάτι: Στους 91 οι νεκροί – Συνεχίζονται οι έρευνες για 14 αγνοούμενους

31.07.2018 07:29
4517863_0.jpg

 

Συνεχίζεται το μακάβριο έργο της ταυτοποίησης των νεκρών από την πύρινη λαίλαπα στο Μάτι, ενώ παράλληλα διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

Ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων αγγίζει τους 91 νεκρούς.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 70.

Σε αυτούς προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής.

Οι αγνοούμενοι, υπολογιζόμενοι με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από τα οικεία τους πρόσωπα, ανέρχονται σε 14 άτομα.

Μάχη για τη ζωή τους εξακολουθούν να δίνουν στις Εντατικές τεσσάρων νοσοκομείων 11 εγκαυματίες.

Χθες το απόγευμα μια γυναίκα εισήχθη εσπευσμένα στην Εντατική του Γ. Γεννηματάς, καθώς η κατάστασή της παρουσίασε επιδείνωση. Εκτός αυτής, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ 6 εγκαυματίες στον Ευαγγελισμό, 2 στο ΚΑΤ και 2 στο Θριάσιο.

Άλλοι 32 άνθρωποι που φέρουν σοβαρές βλάβες και τραύματα στους πνεύμονες και στο δέρμα λόγω της πυρκαγιάς της περασμένης Δευτέρας νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Ευαγγελισμός, Αττικόν, Θριάσιο, Γεννηματάς, ΚΑΤ με τρία τελευταία νοσοκομεία να βρίσκονται στην αιχμή και λόγω των Μονάδων Εγκαυμάτων που διαθέτουν.

 

Συνεχίζεται η ταυτοποίηση σορών μέσω DNA

Ο αριθμός 91 προκύπτει αν στον αριθμό των ταυτοποιημένων νεκρών προστεθεί ο αριθμός όσων θυμάτων κατέληξαν σε νοσοκομεία και των σάκων με ανθρώπινα λείψανα που αναμένεται να ταυτοποιηθούν με τη μέθοδο του DNA.

Το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής της Ιατρικής Σχολής και με τη συνδρομή των συναδέλφων από την Οδοντιατρική Σχολή συνεχίζει τις εξετάσεις σε σορούς από τη φονική πυρκαγιά της Δευτέρας 23/7, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο της αναγνώρισης.

Έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των ταυτοποιήσεων και παραδίδονται συνεχώς τα πιστοποιητικά θανάτου στους συγγενείς. Όλες οι διαδικασίες εξελίσσονται στο Εργαστήριο, με τη βοήθεια των ειδικών αξιωματικών της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής, παρουσία ψυχολόγων.

Εκτιμάται ότι η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει και όλη την υπόλοιπη εβδομάδα, γιατί πλέον απομένουν προς ταυτοποίηση τα πλέον πολύπλοκα από επιστημονικής πλευράς περιστατικά.

Δεν κρίνεται σκόπιμο να δίδονται περισσότερες λεπτομέρειες για τις δυσκολίες, γιατί επιβαρύνονται ψυχολογικά τόσο οι συγγενείς όσο και η κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η εκτιμώμενη έκταση των καμένων είναι της τάξης των 1.260 εκταρίων (12.600 στρεμμάτων).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:26