search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:40
MENU CLOSE

Mηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση της Folli Follie από την Ένωση Ελλήνων Επενδυτών

31.07.2018 15:32
Τέσσερα νέα μέλη στο ΔΣ της Folli Follie - Media
 
Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση της Folli Follie, υπέβαλε η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, όπως είχε προαναγγείλει στις 28 Μαϊου.
 
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «το πλήγμα που έχει δεχτεί διεθνώς η αξιοπιστία του συνόλου σχεδόν των εταιρειών του Ελληνικού Χρηματιστηρίου από την αμφισβήτηση και μόνο ( χωρίς απάντηση μέχρι στιγμής μετά από 3 μήνες!) της ορθότητας των δημοσιευμένων οικονομικών καταστάσεων της FOLLI FOLLIE , αλλά και οι ενέργειες της διοίκησης της εταιρείας μέχρι στιγμής, μας οδήγησαν νομοτελειακά στην απόφαση της υποβολής της παραπάνω μηνυτήριας αναφοράς».
 
Η Ένωση σημειώνει ότι «έως σήμερα, πάνω από 300 μέτοχοι και ομολογιούχοι της εταιρείας έχουν ζητήσει την συμμετοχή τους στις ομαδικές αγωγές που ετοιμάζονται από τα συνεργαζόμενα δικηγορικά γραφεία, ενώ η πρόσκληση για συμμετοχή συνεχίζει να είναι ανοικτή για όσους ζημιωθήκαν από την πρωτοφανή αυτή υπόθεση. Δεδομένου δε ότι η εταιρεία κατάφερε να επιτύχει προσωρινή προστασία της επικαλούμενη το άρθρο 106α παρ. 6 του Ν. 3588/2007, επιβάλλει την άμεση εκδήλωση ενδιαφέροντος όλων των μετόχων και ομολογιούχων, ανεξαρτήτως υφιστάμενης ήδη ζημιάς, ώστε να παρέμβουν μαζί με την Ενωση στην συζήτηση επί της Αιτησεως στις 12 Σεπτεμβρίου στο Μον.Πρωτ.Αθηνων για την απόρριψή της και την κατάθεση αιτήσεως συντηρητικής κατάσχεσης».
 
Η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών δηλώνει «για άλλη μια φορά τη δυναμική παρουσία της για την προάσπιση των δικαιωμάτων και της περιουσίας των Ελλήνων Επενδυτών απέναντι στις τυχόν βλαπτικές ενέργειες διοικήσεων εταιρειών του ΧΑΑ, όποιες και αν είναι αυτές, είτε είναι των συστημικών τραπεζών στις οποίες έχει εξαϋλωθεί απίστευτος πλούτος των Ελλήνων επενδυτών τα τελευταία έτη, είτε εταιρειών σαν τη Folli στις οποίες οι επενδυτές πίστεψαν και εμπιστεύτηκαν οικονομικές καταστάσεις που μετά αποδείχτηκαν “ανακλήσιμες”! (ό,τι και αν σημαίνει αυτό) και αναμένουμε να δούμε τι άλλο θα αποδειχτούν στη συνέχεια».
 
Πηγή: economy365.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:40