search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:21
MENU CLOSE

Πυρκαγιά στο Μάτι: Στη Βουλή η τροπολογία για επιδότηση των ανέργων

31.07.2018 18:20
Τροπολογία για κατάργηση του αυτοφώρου στον Τύπο κατέθεσε το Ποτάμι - Media

 

Την επιδότηση ανεργίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές της 23ης και της 24ης Ιουλίου 2018 προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με τίτλο «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις».

Συγκεκριμένα, με την προτεινόμενη τροπολογία, προβλέπεται ότι οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που καταστράφηκαν ολικά ή μερικά από τις πυρκαγιές που έπληξαν την Περιφέρεια Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 και κατέστησαν εξ αυτού του λόγου άνεργοι, εφόσον δεν πληρούν τις προϋποθέσεις επιδότησης ανέργων, του άρθρου 4 του ν. 1545/1985, δικαιούνται να λάβουν την ελάχιστη διάρκεια τακτικής επιδότησης των κοινών ανέργων.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, προκειμένου να αποκατασταθεί η δυνατότητα λήψης τακτικής επιδότησης ανεργίας την οποία θα δικαιούνταν, εάν η απασχόλησή τους δεν είχε διακοπεί από τις πυρκαγιές της 23ης και της 24ης Ιουλίου 2018, με την προτεινόμενη ρύθμιση προβλέπεται ότι, εάν οι εργαζόμενοι αυτοί και πλέον άνεργοι δεν συγκεντρώνουν τον αναγκαίο αριθμό ημερών απασχόλησης για τη λήψη της τακτικής επιδότησης ανεργίας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, δικαιούνται κατ’ εξαίρεση να λάβουν την ελάχιστη διάρκεια της τακτικής επιδότησης ανεργίας των κοινών ανέργων.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:21