search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:29
MENU CLOSE

Μεγάλο κύμα αλληλεγγύης από τη Γερμανία για τους πυρόπληκτους της Αττικής

01.08.2018 06:41
4513883.jpg

 

 Μεγάλο είναι το κύμα αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους της Αττικής. Σε πολιτικό επίπεδο, σε επίπεδο Ελληνικών κοινοτήτων, συλλόγων αλλά και Εκκλησίας συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης και χρήματα.

 Μια από τις πρωτοβουλίες ανήκει στη βουλευτή των γερμανών Πρασίνων (Die Gruenen) Λίζα Μπάντουμ, μέλος της ελληνογερμανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής της γερμανικής Βουλής. Σε συνεργασία με την πρώην πρόεδρο των Πρασίνων και νυν αντιπρόεδρο της γεραμνικής Νουλης (Bundestag) Κλάουντια Ροτ απευθύνουν έκκληση για την επίδειξη αλληλεγγύης και καλούν τους Γερμανούς να προσφέρουν χρήματα για τους πληγέντες. Σε δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι Μπάντουμ και Ροτ αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «οι συνέπειες της βίαιης καταστροφικής πυρκαγιάς που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 86 ανθρώπους και κατέστησε πολλούς άστεγους, μας έχουν συγκλονίσει. Πολλές Ελληνίδες και Έλληνες βρίσκονται αντιμέτωποι με συντρίμμια […]. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι και ένα μήνυμα ενδοευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Απαιτείται συγκεκριμένη, μη γραφειοκρατική βοήθεια για την Ελλάδα, και φυσικά ιδιαιτέρως για τους ανθρώπους της Κινέτας, της Ραφήνας και στο Μάτι που έχει καταστραφεί κατά 98%». Αξίζει να σημειωθεί ότι η 35χρονη Μπάντουμ έχει και ιδιαίτερους προσωπικούς δεσμούς με την Ελλάδα αφού πέρασε μέρος των φοιτητικών της χρόνων στη Θεσσαλονίκη και μιλά μάλιστα και Ελληνικά.

Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους δείχνουν όμως και οι Έλληνες της Γερμανίας. Μέσα από τις Ελληνικές Κοινότητες αλλά και την Εκκλησία συγκεντρώνουν δωρεές που έχουν σταλεί ήδη ή πρόκειται να σταλούν τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα. Για την ανακούφιση των πληγέντων η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων καλεί τις κοινότητες να συνεισφέρουν οικονομικά στον λογαριασμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Στις ίδιες τις κοινότητες αλλά και στις Εκκλησίες συγκεντρώνονται από την πρώτη μέρα τόσο είδη πρώτης ανάγκης όσο και χρήματα. Ενδεικτικά αναφέρονται οι ελληνικές κοινότητες του Μπρυλ κοντά στην Κολωνία, του Βούπερταλ, του Ζίγκμπουργκ, του Μπίλεφελντ, του Αμβούργου, του Βερολίνου, ο Σύλλογος Ελλήνων Ποντίων Bonn/Rhein-Sieg, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Τρόισντορφ αλλά και η ελληνική ομάδα του Τρόισντορφ.

Το Δίκτυο Ελληνικών Φορέων στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία καλεί σε δωρεές για το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα ενώ τεράστια ήταν η ανταπόκριση του κόσμου και στο Μόναχο όπου είναι ιδιαίτερα έντονο το ελληνικό στοιχείο και όπου την πρωτοβουλία ανέλαβαν δυο ενορίες (Αγ. Γεωργίου και Αγ. Πάντων) και 9 φορείς-σύλλογοι της πόλης. Ειδικό τραπεζικό λογαριασμό για τη συγκέντρωση χρημάτων έχει ανοίξει στη βαυαρική πρωτεύουσα ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γιατρών Μονάχου.

 Πηγή: Deutsche Welle

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:27