19/09/2019 02:55:11

Τα μεγάλα λάθη που κάνουμε και καίμε περισσότερο ρεύμα στο μαγείρεμα

Τα μεγάλα λάθη που κάνουμε και καίμε περισσότερο ρεύμα στο μαγείρεμα - Media

 


Κάθε κουζίνα είναι διαφορετική και λειτουργεί με τους δικούς της κανόνες με αποτέλεσμα να υπάρχει συχνά μια απόκλιση στο ρεύμα που καίει η καθεμία. Ωστόσο, συχνά κάνουμε κάποια λάθη που είναι υπεύθυνα για την μεγαλύτερη κατανάλωση του ρεύματος όταν μαγειρεύουμε. Δείτε παρακάτω δύο από τα πιο συνηθισμένα που κάνουν οι περισσότεροι...

1. Ανοιγοκλείνουμε χωρίς λόγο την πόρτα του φούρνου ενώ ψήνει

Με αυτό τον τρόπο αφενός επιβραδύνουμε το ψήσιμο του φαγητού, αφετέρου σπαταλάμε χρόνο και ενέργεια. Ο ατμός που διαφεύγει δεν είναι η υγρασία του φούρνου, αλλά υγρασία που δημιουργείται από το μαγείρεμα των τροφίμων. Η υγρασία αυτή είναι απαραίτητη για να γίνει το φαγητό καλοψημένο και ζουμερό. Φροντίστε να το ανοίγετε μόνο όταν πιστεύετε ότι είναι έτοιμο και όχι κάθε τρεις και λίγο.

2. Χρησιμοποιούμε λάθος σκεύη για φούρνο και εστίες

Καλό είναι να χρησιμοποιούμε σκούρες, βαμμένες μαύρες ή εμαγιέ φόρμες ψησίματος. Αυτές απορροφούν τη θερμότητα ιδιαίτερα καλά. Έτσι μειώνεται ο χρόνος μαγειρέματος και εξοικονομούμε ενέργεια. Αντίστοιχα, χρησιμοποιείτε κατσαρόλες και τηγάνια με χοντρούς, επίπεδους πάτους. Οι ανεπίπεδοι πάτοι αυξάνουν την κατανάλωση ενέργειας. Όπως επίσης η διάμετρος του πάτου της κατσαρόλας ή του τηγανιού πρέπει να ταυτίζεται με το μέγεθος της εστίας μαγειρέματος. Ειδικά οι πολύ μικρές κατσαρόλες στην εστία μαγειρέματος έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια ενέργειας.

Πηγή: baby.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.