search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:43
MENU CLOSE

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τη ρύθμιση που δίνει ανάσα στον Παναθηναϊκό

01.08.2018 18:00
Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τη ρύθμιση που δίνει ανάσα στον Παναθηναϊκό - Media

 

Η τροπολογία που περίμενε ο Παναθηναϊκός για να μπορέσει να ρυθμίσει τα χρέη του σε 120 δόσεις και να πάρει σημαντική ανάσα κατατέθηκε την Τετάρτη στην Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη.

Εδώ και μήνες στον Παναθηναϊκό περίμεναν ως… σωτήρα την τροπολογία με την οποία στο νόμο για τη ρύθμιση στον εξωδικαστικό μηχανισμό θα μπορούσαν να ενταχθούν και οι Ανώνυμες Αθλητικές εταιρείες.

Αυτή κατατέθηκε την Τετάρτη στην Βουλή από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνο Παυλίδη, και αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη από την ολομέλεια της Βουλής.

Με βάση την τροπολογία που κατατέθηκε και αφορά το νόμο 4469/2017 ο οποίος προβλέπει μια σειρά ευεργετικές διατάξεις για της Ανώνυμες Εταιρείες που μπορούν να έρθουν σε συμφωνία με όλους τους πιστωτές τους, ΙΚΑ, εφορία ακόμα και τους ιδιώτες και να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε 120 δόσεις.

Στο νόμο που ήδη υπήρχε στην παρ.2 του άρθρου 2 προστίθεται νέα περίπτωση ε ως εξής:

“ε) οι αθλητικές ανώνυμες εταιρίες”.

Ο Παναθηναϊκός έχει εδώ και καιρό κάνει αίτηση ώστε να υπαχθεί στην συγκεκριμένη ρύθμιση αλλά η αίτηση του δεν μπορούσε να προχωρήσει λόγω των κενών που υπήρχαν στο νόμο. Με την τροπολογία όμως και πάλι το τριφύλλι μπορεί να υπαχθεί χωρίς νέα αίτηση καθώς στην τροπολογία αναφέρεται:

Στο τέλος της περίπτ. α της παρ.2 του άρθρου 9 του ν.4469/2017 προστίθεται η φράση “όπως αυτό ισχύει κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, ανεξάρτητα από το χρόνο επιβολής κατάσχεσης ή επίδοσης επιταγής προς εκτέλεση”.

Η συγκεκριμένη τροπολογία βέβαια εκτός του Παναθηναϊκού θα ανοίξει τον δρόμο και σε άλλες ΠΑΕ και ΚΑΕ που έχουν προβλήματα χρεών και θέλουν μια βιώσιμη λύση προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν.

Πηγή: Sport24

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:43