search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 06:26
MENU CLOSE

Με αντίποινα απειλεί την Ουάσιγκτον η Άγκυρα

01.08.2018 20:45
«Μέτρα απόγνωσης» εξετάζει ο Ερντογάν: Στο κατώφλι των capital controls και του ΔΝΤ η Τουρκία - Media

 

Η Άγκυρα θα προβεί σε αντίποινα ενάντια στην αμερικανική απόφαση για επιβολή κυρώσεων σε βάρος των Τούρκων υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, Αμντουλχαμίντ Γκιουλ και Σουλεϊμάν Σοϊλού, για την υπόθεση κράτησης από τις τουρκικές αρχές του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, ανακοίνωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα την επιβολή κυρώσεων σε βάρος των Γκιουλ και Σοϊλού για την συνεχιζόμενη κράτηση του Μπράνσον, με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς να τονίζει ότι οι δύο Τούρκοι υπουργοί διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικούς ρόλους στη σύλληψή του το 2016 και στην κράτησή του έπειτα.

“Καλούμε την αμερικανική κυβέρνηση να επιστρέψει από αυτή την λανθασμένη απόφαση”, ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, χαρακτηρίζοντας “εχθρική στάση” την ενέργεια της Ουάσινγκτον.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου με ανάρτηση στο twitter διαμήνυσε ότι οι αμερικανικές κυρώσεις δεν μείνουν χωρίς αντίποινα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28