search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:39
MENU CLOSE

«Βαριά καμπάνα» σε ιδιοκτήτρια τράγου – Επιτέθηκε και τραυμάτισε στο χέρι Ροδίτισσα

02.08.2018 09:43
«Βαριά καμπάνα» σε ιδιοκτήτρια τράγου – Επιτέθηκε και τραυμάτισε στο χέρι Ροδίτισσα - Media

 

Χρηματική αποζημίωση ύψους 5.736,82 ευρώ, με  τόκο, επιδίκασε με απόφαση, που εξέδωσε, το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, σε  κάτοικο Αρχαγγέλου, που τραυματίστηκε μετά από επίθεση τράγου.

Η αγωγή υποβλήθηκε συγκεκριμένα από τρεις κατοίκους Αρχαγγέλου, μια γυναίκα και δύο άνδρες, συγγενείς, κατά μιας συντοπίτισσάς τους.
‏‏
Το δικαστήριο αφού μελέτησε την υπόθεση έκρινε τα εξής:

Την 21η Μαρτίου 2014 η πρώτη και ο δεύτερος των εναγόντων, σύζυγος ‏αυτής, αντιλήφθηκαν θόρυβο στον προαύλιο χώρο του σπιτιού τους.

Η πρώτη εξήλθε της οικίας και διαπιστώνοντας ότι επρόκειτο για ένα ζώο και δη τράγο, ενημέρωσε τον σύζυγό της και προσπάθησαν να το εντοπίσουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Περίπου στις 6.30 το πρωί η γυναίκα αντιλήφθηκε και πάλι θόρυβοκαι τηλεφώνησε στο γιό της  και τον ανιψιό της για να συνδράμουν στην αναζήτηση του ζώου.

Οι τελευταίοι εντόπισαν τον τράγο να τρώει στον προαύλιο χώρο της οικίας και πήγαν να τον πιάσουν. Η δε γυναίκα  ανέβηκε σε ένα ψηλότερο σημείο και δη σε μία πέτρα και παρατηρούσε την προσπάθεια σύλληψης του ζώου.

Επιχειρώντας οι δύο άντρες να αιχμαλωτίσουν τον τράγο, ο τελευταίος τράπηκε σε φυγή και κατευθύνθηκε με ταχύτητα προς το σημείο που βρίσκονταν η πρώτη. 
Ακολούθως, ο τράγος ανέβηκε στην πέτρα, όπου ανέμενε η γυναίκα και την έσπρωξε, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία της, να πέσει και να τραυματιστεί στο αριστερό της χέρι.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι η πρόκληση του παραπάνω ατυχήματος οφείλεται σε συγκλίνουσα υπαιτιότητα και ειδικότερα της εναγόμενης, ως κατόχου του ζώου, κατά ποσοστό 50% και της πρώτης των εναγόντων κατά ποσοστό 50%.

Η γυναίκα, μετά τον τραυματισμό της, μετέβη την ίδια ημέρα του ατυχήματος, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη κάταγμα αριστερής κερκίδας- ωλένης και εξήλθε την επόμενη ημέρα, καθώς απαιτούνταν ανοιχτή θεραπεία του κατάγματος, με εσωτερική οστεοσύνθεση, η οποία δεν πραγματοποιούνταν στο παραπάνω Νοσοκομείο.

Το δικαστήριο υποχρεώνει με την απόφασή του την εναγόμενη να καταβάλει στην πρώτη των εναγόντων το ποσό των 5.736,82 ευρώ, με τον νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής.

Κηρύσσει την απόφαση αυτή εν μέρει προσωρινώς εκτελεστή, κατά το ποσό των 3.000 ευρώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:37