search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:37
MENU CLOSE

Κανάλια: Στην τελική ευθεία οι άδειες…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2032
2-8-2018
02.08.2018 09:54
Κανάλια: Στην τελική ευθεία οι άδειες… - Media

 

Το μόνο που έχει απομείνει για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αδειοδότησης των καναλιών εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου είναι η απόφαση της Αρχής κατά του Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για την απόρριψη της αίτησης αναστολής της Τηλεοπτικής Ελληνικής Α.Ε., συμφερόντων Φιλίππου Βρυώνη. Σημειώνεται ότι η Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε. είχε καταθέσει αίτηση αναστολής της απόφασης του ΕΣΡ για αποκλεισμό της από την αδειοδότηση.

Επομένως, η εταιρεία συμφερόντων Φιλίππου Βρυώνη δεν θα βρίσκεται στη λίστα των πέντε τηλεοπτικών σταθμών που θα αδειοδοτηθούν επισήμως (ΣΚΑΪ, ΑΝΤ1, Alpha, Star και Epsilon), από τους οποίους οι δύο (Alpha-Star) συνεργάζονται, χωρίς να το έχουν ανακοινώσει.

Όταν το ΕΣΡ λάβει την απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος με τα στοιχεία για το «πόθεν έσχες» των ιδιοκτητών των καναλιών, θα καλέσει τους ιδιοκτήτες για να επιβεβαιώσει την πρόθεσή τους για την απόκτηση των αδειών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Έπειτα, θα κληθούν να πληρώσουν την πρώτη δόση των 3,5 εκατ. ευρώ προς το ελληνικό Δημόσιο και μέχρι τον Σεπτέμβριο θα δημοσιευτεί η απόφαση του ΕΣΡ στο ΦΕΚ.

Το τηλεοπτικό φάσμα, λοιπόν, δεν θα διευρυνθεί, αφού η Τηλεοπτική Ελληνική βγήκε από το «παιχνίδι». Ο μόνος νέος παίκτης είναι ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος αρχικά επιθυμούσε να μπει στον ΔΟΛ και απέκτησε μερίδιο στην Τηλέτυπος, αλλά τελικά αγόρασε τον σταθμό του Epsilon.

Παράλληλα, ο Όμιλος Βαρδινογιάννη (Star) συμπράττει με τον Δημήτρη Κοντομηνά, αρχίζοντας τη συνεργασία με τον Alpha, δηλαδή τηλεοπτικές παραγωγές αλλά και συστέγαση. Μάλιστα, τη Δευτέρα μεταδόθηκε για πρώτη φορά το βραδινό δελτίο ειδήσεων του Alpha από τα στούντιο του Star.

Τα μεγαλύτερα κέρδη έχει δει ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος το 2016 απέκτησε το «Survivor» του Τούρκου παραγωγού Ατσούν Ιλιτζαλί και είδε τα νούμερα της τηλεθέασης του ΣΚΑΪ να εκτοξεύονται. Κι όταν εκτοξεύεται η τηλεθέαση αυξάνονται οι διαφημίσεις και τα έσοδα του σταθμού, όπως είναι αναμενόμενο.

Από την άλλη, ο Θοδωρής Κυριακού πασχίζει με τον ΑΝΤ1 να ανέβει στην τηλεθέαση, αλλά δυστυχώς η «συνταγή» που ακολουθεί δεν είναι τόσο επιτυχημένη. Επιπλέον, έχει ένα ακόμη κανάλι εθνικής εμβέλειας, το οποίο προορίζεται να γίνει θεματικό, το Μακεδονία TV, και κάνει κάποια βήματα για να αποκτήσει τη Nova.

Φυσικά, όλα περνάνε από τα «χέρια» της Digea, η οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή να κατεβάσει το σήμα ενός καναλιού και να το θέσει εκτός μετάδοσης. Στην εταιρεία μετέχουν όλοι οι σταθμοί εθνικής εμβέλειας, ακόμη και το Mega, εκτός από τον Ιβάν Σαββίδη. Ο Ι. Σαββίδης βρέθηκε πρόσφατα στα γραφεία του «Έθνους», όπου ενημέρωσε τους εργαζομένους πως θα διαθέσει 38 εκατ. ευρώ για το νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα του Epsilon που ξεκινάει τον Σεπτέμβριο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:37