search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:49
MENU CLOSE

Ανατροπή: Νέα απάντηση στο μυστήριο του «τριγώνου του διαβόλου»

02.08.2018 13:14
Ανατροπή: Νέα απάντηση στο μυστήριο του «τριγώνου του διαβόλου» - Media
 
Μια νέα εκδοχή για το μυστήριο που εδώ και δεκαετίες καλύπτει το «τρίγωνο του διαβόλου» μια θαλάσσια περιοχή 700.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων ανάμεσα στη Φλόριντα, τις Βερμούδες νήσους και το Πουέρτο Ρίκο, δίνουν βρετανοί επιστήμονες.
 
Το «τρίγωνο των Βερμούδων» όπως είναι η πιο επιστημονική ονομασία του, είναι διαβόητο καθώς στα νερά του έχουν χαθεί δεκάδες πλοία τα τελευταία 100 χρόνια και έχει γίνει υγρός τάφος για περισσότερες από 1.000 ψυχές.
Μάλιστα, η φήμη του είναι τόσο σκοτεινή που πολλοί το έχουν χαρακτηρίσει ως «καταραμένο» και, παρότι αποτελεί τη θαλάσσια δίοδο για δεκάδες πλοία κάθε μέρα, το πέρασμά του φέρνει σε πολλούς ναυτικούς έναν κόμο στο στομάχι.
 
Ωστόσο, φαίνεται ότι το μυστήριο του «τριγώνου του διαβόλου» δεν είναι παρά ένα σπάνιο, μεν, αλλά απολύτως φυσικό φαινόμενο που αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα.
Σύμφωνα με ειδικούς από το πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, το «μυστήριο» ακούει στο όνομα «μοναχικά κύματα», τεράστιοι όγκοι νερού που ξαφνικά ξεσπούν, φθάνουν σε ύψος ακόμα και 30 μέτρα, διαρκούν για ελάχιστα λεπτά και εξαφανίζονται.
 
Το φαινόμενο αυτό παρατηρήθηκε πρώτη φορά στα ανοιχτά των ακτών της Νότιας Αφρικής και οι επιστήμονες εκτιμούν ότι σε αυτό οφείλεται η «κατάρα» του τριγώνου των Βερμούδων.
Μάλιστα, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν και προσομοίωση για να δείξουν πώς χάθηκε το 1918 το πολεμικό σκάφος των ΗΠΑ «Κύκλωψ» και μαζί του 300 άτομα που επέβαιναν σε αυτό, σημειώνοντας ότι με τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες (καταιγίδες που ενώνονται στο σημείο) ένα «μοναχικό κύμα» θα μπορούσε να κόψει στα δύο το τεράστιο πλοίο.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:49