08/04/2020 22:46:45

Κίνηση «Πράττω» για τη φονική πυρκαγιά: Ο επιμερισμός της πολιτικής ευθύνης πρέπει να είναι άμεσος

Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ: Ο ΣΥΡΙΖΑ να συμβάλλει στη συγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης - Media
 
Βαθιά θλίψη και οδύνη για τα θύματα της καταστροφικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή Μάτι Αττικής, καθώς και την αμέριστη συμπαράστασή πληγέντες για τους οποίους πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα τα ανακοινωθέντα μέτρα ανακούφισής τους, εξέφρασε η Κίνηση Πράττω. «Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις ευχαριστίες και τον σεβασμό μας προς τους απλούς ανθρώπους και τους εθελοντές που με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια συνέβαλαν και συμβάλλουν στην υποστήριξη των πληγέντων και την υποστήριξή μας προς τους πυροσβέστες, αστυνομικούς, μέλη των ενόπλων δυνάμεων» σημειώνεται σε ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του Πράττω μετά τη συνεδρίασή της με αντικείμενο τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Περιφέρεια Αττικής.
 
Επίσης, επισημαίνεται πως η καταστροφική πυρκαγιά ανέδειξε τα διαχρονικά προβλήματα της κοινωνίας μας, από τη σκοτεινή μετεμφυλιακή δομή έως σήμερα, με λάθη, παραλείψεις, ωφελιμισμό, με ασυνέχεια του κρατικού μηχανισμού και των θεσμικών οργάνων διαχείρισης του κράτους.
 
Σε αυτό το πλαίσιο η Πολιτική Γραμματεία του Πράττω αναφέρει πως «οφείλουμε να ζητήσουμε μία ειλικρινή συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, που στη διάρκεια της προσπάθειάς μας για υπέρβαση των μνημονίων, δεν καταφέραμε να αλλάξουμε όπως οφείλαμε και έχει ανάγκη ο τόπος, εκείνες τις νοοτροπίες και τις αντιλήψεις που το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της συνενοχής και της διαπλοκής, είχαν μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε συνυπεύθυνη στην παρανομία και ταυτόχρονα το νομιμοποιούσε».
 
Παράλληλα, η Κίνηση Πράττω υπογραμμίζει πως αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη που της αναλογεί ως συγκυβερνώσα κίνηση και προσθέτει ότι ο επιμερισμός της πολιτικής ευθύνης πρέπει να είναι άμεσος και είναι αναφαίρετο δικαίωμα του πρωθυπουργού να το ασκήσει.
 
Μάλιστα τονίζεται πως «η σημερινή τραγωδία μας επιβάλλει να προχωρήσουμε άμεσα με γενναίες αποφάσεις, σε ριζικές αλλαγές, αποτελεσματικές λύσεις έστω και αν επιφέρουν συγκρούσεις σε όλα τα επίπεδα ενός αραχνιασμένου μηχανισμού, της διαφθοράς, της διαπλοκής και της σιωπηρής συνενοχής» και συμπληρώνεται ότι ζητήματα όπως αυτά της πολεοδομίας, του σχεδιασμού πόλεων, της προστασίας περιβάλλοντος, εκπαίδευσης και πολιτισμού, των μεταφορών και οικοδομής, τίθενται με επιτακτικότατα στην ημερήσια διάταξη για άμεσες και μεγάλες αλλαγές.
 
Σε αυτή την κατεύθυνση, ενημερώνει ότι έχουν ενεργοποιηθεί ήδη όλες οι δυνάμεις της Κίνησης Πράττω, με στόχο τη συμμέτοχη όλης της κοινωνίας και όλων των πολιτών προκείμενου να υλοποιηθούν οι μεγάλες αλλαγές.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.