search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:58
MENU CLOSE

Αλλάζουν οι ισορροπίες στην αγορά των κινητών τηλεφώνων – Αυτή η εταιρεία είναι ο νέος «μεγάλος παίκτης»

02.08.2018 14:45
Smartphones: Δύο ακόμα μάρκες έρχονται στην ελληνική αγορά το 2021  - Media

 

Σημαντικές αλλαγές στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως καταγράφει η μελέτη της IDC για το δεύτερο τρίμηνο του 2018, με έναν νέο «παίκτη» να μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι και να διεκδικεί ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

Ο λόγος για την κινεζική Huawei, η οποία με πωλήσεις 54,2 εκατομμυρίων συσκευών κατέκτησε τη δεύτερη θέση (πρώτη παραμείνει η Samsung με πωλήσεις 71,5 εκατομμυρίων τεμαχίων και μερίδιο αγοράς στο 20,9%), κατακτώντας το 15,8% στο μερίδιο αγοράς και αυξάνοντας το ποστοστό της κατά 4,8%.

Η Apple έπεσε στην τρίτη θέση με πωλήσεις 41,3 εκατ. τεμαχίων και μερίδιο αγοράς 12,1%, ενώ στην τέταρτη θέση παραμένει η Xiaomi με 31,9 εκατ. τεμάχια πωλήσεις και μερίδιο αγοράς στο 9,3%.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης, κορυφαία στελέχη της IDC υπογράμμισαν ότι η άνοδος της Huawei σπάει το δίπολο Samsung-Apple που κυριαρχεί εδώ και χρόνια στην αγορά των κινητών τηλεφώνων.

Επισημαίνουν δε την άνοδο που παρουσιάζεται στην αγορά μεσαίων συσκευών (από άποψη χαρακτηριστικών και τιμής) στην οποία αναμένεται να γίνει μάχη, καθώς σταδιακά οι τιμές των συσκευών αυτών αυξάνουν, παραμένοντας, πάντως, ανταγωνιστικές σε σχέση με την αγορά των «ναυαρχίδων» που αφορά στις τρεις πρώτες εταιρείες.

Πηγή: IDC

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15