search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:27
MENU CLOSE

Συνάντηση Τσίπρα με Ζερεφό-Λέκκα: Να ενισχύσουμε την πρόληψη για να μην ξαναζήσουμε τραγωδίες

02.08.2018 15:01
Συνάντηση Τσίπρα με Ζερεφό-Λέκκα: Να ενισχύσουμε την πρόληψη για να μην ξαναζήσουμε τραγωδίες - Media

 

«Ας είναι οι δυο μεγάλες τραγωδίες της Αττικής στη Μάνδρα και στο Μάτι, ο συναγερμός και το έναυσμα για σημαντικές αλλαγές» τονίζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο twitter, προσθέτοντας ότι πρέπει «να ενισχύσουμε κατάλληλα τον μηχανισμό πρόληψης και προστασίας για να μη ξαναζήσουμε ποτέ, παρόμοιες τραγωδίες».

 «Δεδομένου ότι η κλιματική αλλαγή θα μας φέρνει πιο συχνά μπροστά σε ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις, οφείλουμε να αναβαθμίσουμε τα μοντέλα και τα πρωτόκολλα πολιτικής προστασίας απέναντι σε πλημμύρες και πυρκαγιές» επισημαίνει ο πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε, μέσω της ίδιου μέσου κοινωνικής δίκτύωσης ότι ζήτησε τις συμβουλές των γνωστών επιστημόνων και ακαδημαϊκών, Χρήστου Ζερεφού και Ευθύμιου Λέκκα για θέματα πρόληψης φυσικών καταστροφών, σε συνάντηση που είχε μαζί τους, σήμερα, για τις οποίες τους ευχαριστεί.

«Συναντήθηκα σήμερα με δυο σημαντικούς Έλληνες ακαδημαϊκούς, τους Χρήστο Ζερεφό και Ευθύμιο Λέκκα, που επιστημονικό τους αντικείμενο είναι η μελέτη και η πρόληψη φυσικών καταστροφών. Ζήτησα τις συμβουλές τους και δεσμεύθηκαν να συμβάλουν με ιδέες και προτάσεις. Τους ευχαριστώ» γράφει ο κ. Τσίπρας.

Σε νεότερη ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε όσους εργάζονται ακατάπαυστα όλες αυτές τις μέρες σε Μάτι, Ραφήνα και μαραθώνα:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ και συγχαρητήρια σε όλες εκείνες και όλους εκείνους που εδώ και δέκα μέρες δουλεύουν ακατάπαυστα στο Μάτι, στη Ραφήνα, στο Μαραθώνα, προκειμένου να βρεθούν δίπλα στους ανθρώπους, που τούτη την ώρα, έχουν ανάγκη, τη φροντίδα της Πολιτείας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:26