search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:07
MENU CLOSE

Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο Λαμίας – Φθιώτιδας από την έντονη βροχή

03.08.2018 10:50
Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο Λαμίας - Φθιώτιδας από την έντονη βροχή - Media

 

Επικίνδυνα έχουν φουσκώσει όλα τα ρέματα τα οποία οδηγούν τα νερά από το όρος Όρθρυς, όπου βρέχει ακατάπαυστα, στον Σπερχειό ποταμό και απειλούν να διακόψουν την κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο από τη Λαμία προς τη δυτική Φθιώτιδα και το Καρπενήσι.

Τα νερά μέσα στους χειμάρρους έχουν ξεπεράσει το όριο συναγερμού περνώντας πάνω από τις γέφυρες, αφού οι χείμαρροι είναι κάθετοι στον εθνικό δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου, ενώ την ίδια στιγμή Τροχαία και Πυροσβεστική, μαζί με τις δυνάμεις τη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, βρίσκονται επί ποδός και δίνουν μάχη στο χωριό Στύρφακα για να μην μπουν τα νερά στα σπίτια.

Παρόμοιες σκηνές εκτυλίσσονται και στο χωριό Λυγαριά, μόνο που τα νερά φεύγουν από την κατοικημένη περιοχή και έχουν δημιουργήσει μία λίμνη στο νότιο άκρο του χωριού, κόβοντας τη δίοδο προς την αγροτική περιφέρειά του.

Ωστόσο, υπάρχει κίνδυνος εγκλωβισμού των αυτοκινήτων που θα επιχειρήσουν να περάσουν από εκεί.

Συντονισμένες προσπάθειες καταβάλλουν αυτή την ώρα οι κάτοικοι στο χωριό Στύρφακα, 20 χλμ δυτικά της Λαμίας, καθώς το μπουρίνι που ξέσπασε πριν από λίγο έχει μετατρέψει τους δρόμους του χωριού σε μεγάλα ποτάμια και το νερό μαζί με μπάζα και δέντρα κινείται ανεξέλεγκτα ανάμεσα στα σπίτια και τις αποθήκες.

Ήδη, η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο έχει αποκλειστεί και στην περιοχή σπεύδουν πυροσβεστικά οχήματα, αλλά και σκαπτικά μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς και του δήμου Λαμίας, για να αποτρέψουν τα χειρότερα.

Μάλιστα, ορισμένα συνεργεία έχουν αποκλειστεί σε δρόμους που έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Σύμφωνα με τους κατοίκους το χωριού «η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη» και προσδοκούν «ύφεση των καιρικών φαινομένων για να πέσει η στάθμη του νερού και να αποτραπούν τα χειρότερα».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακριβώς πάνω από τα τελευταία σπίτια του χωριού εξελίσσονται έργα της ΕΡΓΟΣΕ για τη χάραξη της νέας σιδηροδρομικής γραμμής με αποτέλεσμα η καταρρακτώδης βροχή να μεταφέρει τόνους από μπάζα, πέτρες ακόμη και δέντρα, μέσα στους δρόμους του χωριού που έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Οι λιγοστοί κάτοικοι έχουν αποκλειστεί μέσα στα σπίτια τους και προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν τον όγκο του νερού να μπει σε αποθήκες και σε υπόγεια και να περιορίσουν στο ελάχιστο τις ζημιές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν πλημμυρίσει υπόγεια και αποθήκες, χωρίς όμως να υπάρχει πραγματική εικόνα, καθώς η νεροποντή συνεχίζεται.

Πληροφορίες, φωτογραφίες και video Star Κεντρικής Ελλάδος και Lamia Report.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:07