search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:55
MENU CLOSE

Aντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Κουφοντίνα

03.08.2018 20:31
Aντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Κουφοντίνα - Media

Σε κατηγορηματική καταδίκη της απόφασης για μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου, προχώρησε η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, Χέδερ Νάουερτ.

Απαντώντας σε ερώτηση που τέθηκε από την ιστοσελίδα Hellas Journal, η κα Νάουερτ ανέφερε: “Παρακολουθήσαμε στα ΜΜΕ ότι ο καταδικασμένος τρομοκράτης, Δημήτρης Κουφοντίνας, μεταφέρθηκε από μια φυλακή υψίστης ασφαλείας σε μια – όπως ονομάζεται – “ανοιχτή” αγροτική φυλακή υπό χαλαρότερους περιορισμούς και τη δυνατότητα μείωσης της καταδίκης του. Ο Κουφοντίνας καταδικάστηκε για 11 δολοφονίες, μεταξύ αυτών και μελών του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας”, δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και πρόσθεσε: “Δεν έδειξε μεταμέλεια και συνεχίζει να εμπνέει την επόμενη γενιά τρομοκρατών να συνεχίσουν στα αχνάρια του. Καταδικάζουμε τις άδειες ή οποιαδήποτε ελάφρυνση της φυλάκισής τους με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο”.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης 17Ν, έχει καταδικαστεί για σειρά εκτελέσεων σε 16 φορές ισόβια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:54