search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:58
MENU CLOSE

Η Google φτιάχνει μηχανή αναζήτησης για την Κίνα που θα συμμορφώνεται με τους κανόνες λογοκρισίας της χώρας

04.08.2018 08:35
Πόλεμος μεταξύ Google και ΜΜΕ - Media

 

Η Google προσπάθησε χθες Παρασκευή να περιορίσει το εντεινόμενο κύμα αντιδράσεων στο οποίο συμμετέχουν εργαζόμενοί της σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι είναι εξοργισμένοι καθώς ο τεχνολογικός όμιλος φέρεται να ετοιμάζει μια εκδοχή της μηχανής αναζήτησής του η οποία θα συμμορφώνεται στους κανόνες λογοκρισίας της Κίνας, σύμφωνα με το The Intercept.

Εξαιτίας της λογοκρισίας και των κυβερνοεπιθέσεων η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια απέσυρε τη μηχανή αναζήτησής της από την Κίνα το 2010, ενώ έκτοτε απαγορεύονται στη χώρα πολλές υπηρεσίες της Google.

Την Πέμπτη ένας εργαζόμενος στην εταιρεία επιβεβαίωσε μιλώντας στο AFP ότι η Google κάνει δοκιμές για μια μηχανή αναζήτησης που θα συμμορφώνεται στις απαιτήσεις των κινεζικών αρχών, προς μεγάλη αγανάκτηση των εργαζόμενών της και των υπέρμαχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το διαδικτυακό περιοδικό The Intercept, το οποίο στο χθεσινό του άρθρο επικαλείται πηγές από το εσωτερικό της Google, η εταιρεία δεν επιτρέπει στους εργαζόμενούς της να έχουν πρόσβαση σε έγγραφα που έχουν σχέση με το σχέδιο “Dragonfly” μετά τις διαρροές στον Τύπο.

Η ίδια η Google δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει τις καταγγελίες.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η τεχνολογική εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με την αγανάκτηση των εργαζόμενών της.

Χιλιάδες εργαζόμενοι είχαν υπογράψει πριν λίγους μήνες αίτηση με την οποία ζητούσαν από τη Google «να μείνει εκτός της βιομηχανίας πολέμου», όταν έγινε γνωστή η συνεργασία της εταιρείας με το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Η Google δεσμεύθηκε στις αρχές Ιουνίου ότι οι εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ για την κατασκευή όπλων.

Πηγή: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:57