search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 21:16
MENU CLOSE

Τόσκας: Κάποιοι δεν με πίστεψαν που έλεγα ότι δεν είμαι «βιδωμένος» με την καρέκλα (Videos)

04.08.2018 08:37
Τόσκας: Κάποιοι δεν με πίστεψαν που έλεγα ότι δεν είμαι «βιδωμένος» με την καρέκλα (Videos) - Media

 

Oλοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης- παραλαβής, που είχε προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τον Νίκο Τόσκα να δίνει το χαρτοφυλάκιο στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη. 

Στην ομιλία του ο απερχόμενος υπουργός προχώρησε σε απολογισμό της θητείας του και επανέλαβε πως είχε θέσει από την πρώτη στιγμή την παραίτησή του στον πρωθυπουργό για λόγους συνείδησης. 

Ο Νίκος Τόσκας ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, «αποθέωσε» τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και σημείωσε πως πρέπει να βρεθούν τρόποι για να μην ξαναζήσουμε παρόμοια τραγωδία.

«Η χώρα βίωσε ανείπωτη τραγωδία. Οφείλουμε να τους θυμόμαστε γιατί μόνο έτσι η πολιτική συγγνώμη θα έχει αντίκρισμα. Η συνείδησή μου επέβαλε να θέσω από την πρώτη στιγμή στον πρωθυπουργό την παραίτησή μου», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Κάποιοι δεν με πίστεψαν που έλεγα ότι δεν είμαι “βιδωμένος” με την καρέκλα μου. Επί 35 χρόνια υπηρέτησα την πατρίδα. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, δεν το επιδίωξα, αλλά ούτε θα γίνω. Εγώ φορούσα πάντα την στολή και τιμώ τους ανθρώπους με στολή. Από τη θέση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στήριξα σε όλα τα επίπεδα το δύσκολο έργο των Σωμάτων Ασφαλείας», επισήμανε ο Νίκος Τόσκας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σημείωσε πως επιβάλλεται ανασχεδιασμός και ισχυροποίηση της Πολιτικής Προστασίας, υπό το πρίσμα και της κλιματικής αλλαγής, που «θα μας φέρνει αντιμέτωπους με ακραία φαινόμενα».

Παράλληλα, ανέφερε, ότι είναι απαραίτητο οι νόμοι και οι κανόνες όχι μόνο να ψηφίζονται μόνο και να μην εφαρμόζονται. «Σε μεγάλο βαθμό ο οικιστικός λαβύρινθος της περιοχής έπαιξε ρόλο καθοριστικό στον απολογισμό. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει, να κάνει τομές και να συγκρουστεί με συμφέροντα, όσο κι αν κάποιοι λένε ότι είναι αποπροσανατολιστικό, ειδικά μετά από τόσες απώλειες ζωών. Είναι αποπροσανατολιστικό να βλέπουμε τα εγκλήματα που έχουν γίνει; Τι επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το νέο εθνικό σχεδιασμό για την πολιτική προστασία. Τα δύο μέτωπα πρέπει να συνοδευτούν και από μία σε βάθος αποτίμηση των όσων έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες».

Μάλιστα, ο κ. Σκουρλέτης, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, ανέφερε: «Ας αφήσουμε τη γλυκιά γοητεία της πολιτικής κερδοσκοπίας…».

Αναφερόμενος στον κ. Τόσκα. είπε ότι «θα ήταν άδικο να αξιολογήσουμε το έργο της παρουσίας του με βάση τα όσα συνέβησαν από τις 23 Ιουλίου και έπειτα».

«Μέσα σε αντίξοες συνθήκες δημοσιονομικής στενότητας, μεγάλων ελλείψεων στις υποδομές, ο Νίκος Τόσκας έκανε μια εξαιρετική δουλειά. Θα ήταν άδικο να αξιολογήσουμε την παρουσία του περιοριζόμενοι μόνο στα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Αντιλαμβάνομαι ότι τόσο για την αστυνομία, όσο και για την πυροσβεστική υπάρχει ανάγκη μέσα από την αποτίμηση, να βρουν πιο ισχυρές, με πιο υψηλό το φρόνημα, γιατί θα βρεθούν αντιμέτωπα με δύσκολες συνθήκες και πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Αυτή είναι η διαρκής αποστολή των δύο αυτών σωμάτων. Αυτοί οι ένστολοι θα κληθούν και τα επόμενα χρόνια να δράσουν και να επιτελέσουν το καθήκον τους. Ας αφήσουμε τη γλυκεία πολιτεία της πολιτικής κερδοσκοπίας και ας σταθούμε όλοι μαζί. Είναι απαίτηση των πολιτών. Η κριτική να γίνει με αποτελεσματικό τρόπο. Θέλω να ευχηθώ να μην βρεθούμε ξανά μπροστά σε παρόμοιες καταστάσεις. Είναι βέβαιο ότι θα έρθουν κι άλλες φορές δύσκολες συγκυρίες. Ευχαριστώ τον Νίκο και προσωπικά και εκ μέρους της κυβέρνησης. Είναι ανιδιοτελής και υπερασπιστής των ιδεών και των αξιών του», ανέφερε ο Πάνος Σκουρλέτης. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:24