search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:06
MENU CLOSE

Θλιβερές εικόνες στην Αυστραλία: Κοάλα πεθαίνουν από την πείνα γιατί οι κάτοικοι κόβουν τα δέντρα

04.08.2018 08:55
Θλιβερές εικόνες στην Αυστραλία: Κοάλα πεθαίνουν από την πείνα γιατί οι κάτοικοι κόβουν τα δέντρα  - Media

 

Τα κοάλα που ζουν σε ένα νησί στα ανοικτά της νότιας ακτής της Αυστραλίας πεθαίνουν από την πείνα, καθώς οι κάτοικοι έχουν κόψει πολλά δέντρα για να προστατευθούν από τις δασικές πυρκαγιές με αποτέλεσμα να καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον και τη βασική πηγή διατροφής των μαρσιποφόρων ζώων.

Η Γουέντι Χέντρικσεν, που εργάζεται σε ένα καταφύγιο ζώων στο νησί Ρέιμοντ που βρίσκεται στα ανοικτά της πολιτείας Βικτόρια, δήλωσε ότι κάθε εβδομάδα φτάνει στο κέντρο αυτό τουλάχιστον ένα κοάλα που κινδυνεύει να πεθάνει από την πείνα.

«Η κατάσταση επηρεάζει τα κοάλα σε όλη την πολιτεία, όχι μόνο στο νησί Ρέιμοντ», εξήγησε η Χέντρικσεν.

«Απλώς είναι πιο προφανές εδώ διότι υπάρχει μόνο ένα κέντρο στο οποίο έρχονται όλα τα κοάλα και είμαστε σε θέση να δούμε πιο ξεκάθαρα το πρόβλημα», πρόσθεσε.

Στο νησί Ρέιμοντ ζουν περίπου 250 κοάλα και 470 άνθρωποι.

Η Αυστραλία είναι αντιμέτωπη με ξηρασία αυτή την περίοδο, αν και η κατάσταση είναι πιο δύσκολη πιο βόρεια, στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Ωστόσο σε μια προσπάθεια να προληφθούν οι ανεξέλεγκτες δασικές πυρκαγιές οι κάτοικοι κόβουν πολλά δέντρα, γεγονός που απειλεί την επιβίωση των κοάλα, τα οποία τρέφονται κυρίως από φύλλα ευκάλυπτου.

Τα κοάλα συνήθως ζουν κοντά στην ακτογραμμή της Αυστραλίας, όμως μεταφέρθηκαν και σε άλλες περιοχές, όπως το νησί Ρέιμοντ, προκειμένου να γλιτώσουν από τους Ευρωπαίους εποίκους οι οποίοι τα σκότωναν για τη γούνα τους με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν με εξαφάνιση.

Όμως οι πληθυσμοί που εισάγονται σε κάποιες περιοχές συχνά ξεφεύγουν από τον έλεγχο πληθυσμιακά και κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα, αν δεν ελεγχθεί η αναπαραγωγή τους, δήλωσε η Βαλεντίνα Μέλα, καθηγήτρια περιβαλλοντικών σπουδών στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ.

Τα κοάλα θεωρούνται «ευάλωτο» είδος βάσει της αυστραλιανής νομοθεσίας, ενώ ελεύθερα στη φύση υπάρχουν λιγότερα από 90.000, ίσως μόλις 43.000, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Αυστραλιανού Ιδρύματος Κοάλα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:06