search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:38
MENU CLOSE

Αυγενάκης: Η κυβέρνηση κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να συγκαλύψει τις ευθύνες της για την τραγωδία στο Μάτι

04.08.2018 10:20
Αυγενάκης: «Η ΟΧΕ εφάρμοσε πρώτη το αυτονόητο» - Media

 

“Η κυβέρνηση, όλες αυτές τις μέρες κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να αποποιηθεί και να συγκαλύψει τις τραγικές ευθύνες που φέρει για την εθνική τραγωδία στο Μάτι. Μάλιστα, προκειμένου να κρύψει τις δικές της ευθύνες, κάνει μια προφανή επιχείρηση διάχυσης της ευθύνης και μεταφοράς αυτής χαμηλότερα δημιουργώντας μια αίσθηση ότι υπεύθυνοι είναι οι Δήμαρχοι, οι τοπικοί παράγοντες, οι υπηρεσίες και οι πολίτες.”, δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Η Άποψη”.  

Για τις κυβερνητικές καταγγελίες περί πολιτικής τυμβωρυχίας με τη φονική φωτιά ο κ. Λ. Αυγενάκης, σημείωσε: “Απαιτείται πολύ θράσος για να παριστάνουν τους καταγγέλλοντες εκείνοι που έστησαν άθλιες παραστάσεις προπαγάνδας -όπως η σύσκεψη στο Συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής- την ώρα που κορυφωνόταν η τραγωδία. Δεν είναι καταγγέλλοντες. Είναι κατηγορούμενοι για ανικανότητα, κυνισμό και απόπειρα συγκάλυψης”. 

Αναφορικά με τη στάση της ΝΔ πρόσθεσε: “Αποφύγαμε κάθε κριτική όσο διαρκούσε το τριήμερο πένθος.(..) Από την πρώτη μέρα, με δεκάδες εθελοντές συμβάλλουμε στην ανακούφιση του πόνου των συμπολιτών μας, είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με το Συντονιστικό της περιοχής και συμβάλλουμε με κάθε πρόσφορο μέσο (είδη πρώτης ανάγκης, γιατρούς, φάρμακα, κλπ) στην στήριξη των πληγέντων”.  

Σχετικά με το ενδεχόμενο της “καθαρής εξόδου” από τα μνημόνια ο γραμματέας της ΝΔ υπογράμμισε: “Δυστυχώς, ο μύθος της καθαρής εξόδου που πλάθει η κυβέρνηση δεν υπάρχει. Το τεράστιο πρόβλημα για την Ελλάδα είναι ότι από τον Αύγουστο και μετά αρχίζει ένα νέο άτυπο τέταρτο μνημόνιο, χωρίς χρηματοδότηση. Διότι αυτό κατάφεραν. Εκεί που έλεγαν ότι θέλουν χρηματοδότηση χωρίς μνημόνιο, κατόρθωσαν να φορτώσουν την χώρα και με ένα ακόμη μνημόνιο χωρίς χρήματα”. 

Απαντώντας σε ερώτηση για το αίτημα της ΝΔ για παραιτήσεις όλων όσοι χειρίστηκαν το θέμα της φονικής πυρκαγιάς ο γραμματέας της ΝΔ, είπε: “Η παραίτηση είναι και μία πράξη προσωπικής ευθύνης. Αναρωτιέμαι πως κάποιοι άνθρωποι κοιμούνται και συνεχίζουν μακάριοι νγ Πολιτικής Προστασίας και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής έχουν τεράστια ευθύνη. Δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στη θέση τους. Υπάρχει Έλληνας πολίτης έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν άλλη μία φυσική καταστροφή;”. 

Στο ίδιο πλαίσιο και σε ό,τι αφορά στις θέσεις της ΝΔ για την αυθαίρετη δόμηση, ανέφερε: “Ο κ. Μητσοτάκης έχει μιλήσει εδώ και πολλά χρόνια, για την ανάγκη να υπάρχουν κατεδαφίσεις. Ειδικά εκείνα τα αυθαίρετα τα οποία δεν επιτρέπεται νομικά υπό οποιαδήποτε περίπτωση να τακτοποιηθούν, όπως αυθαίρετα εντός εκτάσεων που έχουν κριθεί αναδασωτέες, αυθαίρετα που είναι στον αιγιαλό, αυθαίρετα που είναι μέσα σε ρέματα. Δεν πρέπει, ωστόσο, να αφήσουμε αυτή τη νέα προσπάθεια της Κυβέρνησης για συγκάλυψης των ευθυνών της”.  

Τέλος, σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης στην εθνική τραγωδία ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε: “Ανικανότητα, κυνισμός και συγκάλυψη χαρακτηρίζουν τη στάση της Κυβέρνησης. Ανικανότητα στην πρόληψη, στην αντιμετώπιση της φωτιάς κατά το ξέσπασμά της και στην αποτροπή της τραγωδίας, που μπορούσε να γίνει με έγκαιρη ειδοποίηση για εκκένωση της περιοχής. Κυνισμός στις πρώτες ώρες της τραγωδίας με θλιβερή έκφραση τη δήθεν σύσκεψη στο Συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής, όπου όλοι προσποιούνται ότι δεν ξέρουν και δεν παίρνουν καμία συγκεκριμένη απόφαση. Και απόπειρα συγκάλυψης και απόσεισης των ευθυνών με εκτροπή της συζήτησης στα αυθαίρετα. Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει τον έλεγχο για όλα τα λάθη και τις παραλείψεις της 23ης Ιουλίου, που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία, προκειμένου να συγκαλύψει τις ευθύνες. Κάθε ενέργεια ή δήλωση της Κυβέρνησης και μια μεγαλύτερη προσβολή για τους πολίτες, και μια μεγαλύτερη προσβολή στη μνήμη των θυμάτων”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10