search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:27
MENU CLOSE

Το «μαύρο κουτί» με τις συνομιλίες του συντονιστικού της Πυροσβεστικής ζητά ο εισαγγελέας

04.08.2018 13:20
Στους 89 οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι - Media

 

Απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα για τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική θα δώσει η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, η Δικαιοσύνη έχει ζητήσει απομαγνητοφωνημένο αντίγραφο όλων των συνομιλιών που περιέχονται στο καταγραφικό μηχάνημα του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, κατά κόσμον «199», προκειμένου να λάβει απαντήσεις για τα παρακάτω ερωτήματα: 

  • Δόθηκε εντολή εκκένωσης στο Μάτι ή όχι; Και αν ναι, τι ώρα;
  • Τι ώρα κινητοποιήθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή;
  • Υπήρξε συντονισμός Πυροσβεστικής, Αστυνομίας και Λιμενικού; Ποιες ήταν τελικά οι εντολές και οι ενημερώσεις της Πυροσβεστικής προς τα άλλα Σώματα Ασφαλείας;
  • Τι ώρα συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας; Αν συνεδρίασε μετά τις 19.00 σημαίνει ότι η καταστροφή είχε ήδη συντελεστεί

Πηγή: Εθνος 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:21