search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:14
MENU CLOSE

Η Σμαράγδα Καρύδη απαντά στους επικριτές: Η προσευχή είναι παρηγοριά, όχι ένα χάσταγκ διανθισμένο με κλαμένες φατσούλες στο Instagram

04.08.2018 17:15
Mega: Αναλαμβάνει και δεύτερη εκπομπή η Σμαράγδα Καρύδη  - Media

 

Στον Γρηγόρη Πετράκο και τους επικριτές της για τα σχόλιά τους στην ανάρτησή της για τις πυρκαγιές της Αττικής με αφορμή το hashtag «Pray for Greece» απάντησε η Σμαράγδα Καρύδη. 

Η δημοφιλής ηθοποιός και παρουσιάστρια επανήλθε μέσω social media και έγραψε: 

«Κάτι ακόμα περί προσευχής και ευθύνης. Διάβασα όλα τα σχόλια σας, στο προηγούμενο μου ποστ δυστυχώς δεν μπορώ ν’απαντήσω στον καθένα χωριστά κι η ανάρτηση αυτή δεν απευθύνεται στους κακοπροαίρετους που ξεσπάνε με βρισιές στα σόσιαλ μίντια γιατί αυτοί δε με αφορούν καθόλου. Σ’αυτούς όμως που ειλικρινά κάτι παρανόησαν κι ένιωσαν ότι απαξίωσα τη θρησκευτική πίστη ή ότι τους κουνάω το δάχτυλο θέλω να πω τα εξής: Καταρχάς, σε όλα όσα μας καταλογίζω βάζω πρώτο τον εαυτό μου είτε γιατί κάποια απ´αυτά τα έχω πράξει κι η ίδια είτε γιατί κάποια τα έχω ανεχτεί ή έχω αδιαφορήσει.Γι αυτό και χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό. Αυτό που συνέβη μας τάραξε και μας πλήγωσε όλους. Και το ότι κανείς δεν αναγνωρίζει τα λάθη του και δε ζητάει συγγνώμη μας πληγώνει ακόμα περισσότερο. Αυτό που είπα είναι ότι η λύση στα προβλήματα βρίσκεται στις πράξεις. Μίλησα για την ευθύνη του πολίτη, μιάς και για το τι σημαίνει η ευθύνη του πολιτικού δεν έχουμε ακόμα αποφανθεί.Δεν είχε καμία σχέση με τη θρησκεία τη χριστιανική ή οποιαδήποτε άλλη. Η προσευχή είναι προσωπική ανάγκη. Δε θέλει προστακτική. Θέλει ησυχία. Είναι ελπίδα και παρηγοριά. Δεν μπορεί να είναι ένα χασταγκ διανθισμένο με κλαμμένες φατσούλες στο ινσταγκραμ κι αυτό να σε ησυχάζει. Δεν είναι ώρα για να ησυχάσουμε. Οι φατσούλες γενικώς είναι μια χαρά αλλά όταν έχεις νεκρούς εν καιρώ ειρήνης, ενώ θα μπορούσες να μην έχεις, οφείλεις να είσαι σοβαρός και να κοιτάξεις τι δεν έγινε σωστά αλλά και τι μπορεί να κάνεις για να μη ξαναγίνει. Γιατί έχει ξαναγίνει. Δεν ήταν καν η πρώτη φορά. Γιατί κάτι έφταιξε και τότε και τώρα. Κι έχουμε ευθύνη.Έχουμε γιατί αυτοί που μας κυβερνούν έχουν εκλεγεί και πληρώνονται από μας κι είναι υποχρεωμένοι να μας δίνουν λογαριασμό. Κι εμείς οφείλουμε να το απαιτούμε αλλά και να ζητάμε απαντήσεις…».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:10