search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:14
MENU CLOSE

Αποκεφαλίστε τον Κουφοντίνα στο Σύνταγμα να τελειώνουμε

04.08.2018 15:01
Βόλος: Βρήκε νεκρό ποντίκι μέσα στο αλεύρι που αγόρασε από το σούπερ μάρκετ  - Media

 

Γιατί όχι; Τι στέκει εμπόδιο; Μπορούμε να κάνουμε το Σύνταγμα Κολοσσαίο και να ρίξουμε μέσα και όποιον άλλον γουστάρουμε.

Με αφορμή την μεταγωγή Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου, ξεκίνησε πάλι το ίδιο γαϊτανάκι με ανακοινώσεις κομμάτων άλλα και πολιτικών αρχηγών που σε έξαλλη κατάσταση υπενθυμίζουν ότι ο κρατούμενος δεν έχει ζητήσει συγχώρεση για τις εκτελέσεις και γι αυτό ακριβώς τον λόγο θα έπρεπε να στερείται αδείας και όποιας άλλης ευεργετικής διάταξης προβλέπει ο νόμος.

Από την αρχαιότητα είναι γνωστό ότι οι πολιτισμένες κοινωνίες, αν θέλουν να αποκαλούνται έτσι, τιμωρούν και φυλακίζουν για δύο λόγους: Για αποτροπή και σωφρονισμό. Όχι για εκδίκηση.

Ωστόσο για πολλούς ο εγκλεισμός δεν φαίνεται να είναι αρκετός. Αν λοιπόν ζητούμενο είναι η εκδίκηση, ας πουν επιτέλους πόσο βαθύ θέλουν να είναι το μπουντρούμι του Κουφοντίνα για να ικανοποιηθούν.

Εγώ πάλι προτείνω να απελευθερωθούν από τον υποκριτικό μανδύα της νομιμότητας και της ευπρέπειας (δεν ξέρω ποιος είναι χειρότερος), και όλοι μαζί να σύρουν τον ”αρχιτρομοκράτη”, ”αρχιδολοφόνο” και ”φαρμακοχέρη” της 17Ν γυμνό στους δρόμους της Αθήνας. Ο λαός πωρωμένος από την ακόρεστη δίψα των media για αίμα και πόνο μπορεί να τον βρίζει και να τον λιθοβολεί.

Τελικός προορισμός η πλατεία Συντάγματος. Εκεί θα τον περιμένει η αγχόνη ή καλύτερα η λαιμητόμος που προφέρει και πίδακες αίματος, έναν πραγματικό οργασμό για τις κάμερες.

Κάπως έτσι θα αποδοθεί η δικαιοσύνη που θέλουμε πραγματικά στην μαύρη μας ψυχή και μας εμποδίζουν (για λίγο ίσως) ακόμα κάτι ”αξίες” όπως ο ”σεβασμός την ανθρώπινης ζωής” ή τα ”δικαιώματα των κρατουμένων” ακόμα και για αυτούς που έχουν αφαιρέσει ζωές.

Ποιος νοιάζεται για το μεγαλείο της και την ουσία της δημοκρατίας που είναι να ευεργετεί και να σέβεται ως υπάρξεις ακόμα και αυτούς που την πολέμησαν στην κυριολεξία;

Ας το κάνουν λοιπόν και ας αναλάβουν και την πολική ευθύνη όπως έκανε ο Κουφοντίνας με τις εκτελέσεις της 17 Νοέβμρη. Καταδικάστηκε σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στη 17Ν.

Δεν ξέρω ποιος πλήγωσε πιο πολύ τη δημοκρατία. Ο Κουφοντίνας που σήκωσε το 45άρι και την πυροβόλησε κατά πρόσωπο ή οι για χρόνια και από μεγάλες θέσεις ”υπηρέτες” της που την διάβρωσαν εκ των έσω με σκάνδαλα, πελατεία, διαπλοκή, διαφθορά μέχρι που σάπισε, απονομιμοποιήθηκε στην συνείδηση των πολιτών και κατάντησε αυτή η σκιά που τόσο λίγοι πια θα θυσιάζονταν για να υπερασπίσουν;

ΥΓ: Όσο και αν ακούγεται κυνικό, κάποιος πρέπει να πει στις οικογένειες των θυμάτων και στην αμερικανική πρεσβεία ότι η αξίωση της ελληνικής πολιτείας και κατ’ επέκταση της κοινωνίας σε βάρος του Δημήτρη Κουφοντίνα για τις πράξεις του, είναι αυτή που υπαγορεύει ο νόμος και όχι αυτή που θα ήθελαν οι ίδιοι.

Η δικαιοσύνη δεν απονέμεται καθ’ υπαγόρευση των οικογενειών των εκάστοτε θυμάτων, σε διαφορετική περίπτωση δεν αρκεί μία λαιμητόμος στο Σύνταγμα.

Θα χρειαστεί ολόκληρη υποδομή. Να και κάπου που μπορούν να βοηθήσουν οι Αμερικανοί φίλοι, μιας κι’ έχουν την ”τεχνογνωσία”.

 

(Οι απόψεις των αθρογράφων είναι προσωπικές και δεν αντικατοπτρίζουν αναγκαστικά αυτές του ”Π”)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:14