search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:54
MENU CLOSE

Δένδιας: Τις κρίσιμες ώρες επικρατούσε απόλυτο χάος, χωρίς να υπάρχει κεντρική καθοδήγηση

05.08.2018 10:08
Ενημέρωση Ν. Δένδια στους τομεάρχες Εξωτερικών των κομμάτων  - Media

 

“Εξυπακούεται ότι θα έπρεπε να είχε υπάρξει σχέδιο εκκένωσης, με συγκεκριμένες και σαφείς οδηγίες- με τη βοήθεια των τεχνολογικών μέσων που είχαν εγκατασταθεί το διάστημα που διατέλεσα υπουργός-και να είχε εφαρμοστεί. Δε γνωρίζω γιατί αυτό δεν έγινε, ποιες εντολές εδόθησαν, πότε και από ποιούς”, τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Καθημερινή” ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας και προσθέτει: “Αυτό το οποίο έχω διαπιστώσει είναι ότι τις κρίσιμες ώρες επικρατούσε απόλυτο χάος, χωρίς να υπάρχει κεντρική καθοδήγηση από ένα και μόνο συγκεκριμένο πρόσωπο και χωρίς να υπάρχει αρμονική συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων”.  

Εκτιμά ότι πέραν του επιχειρησιακού επιπέδου υπάρχει τεράστιο ζήτημα διαχειριστικής ανεπάρκειας και ελλείμματος πολιτικής εποπτείας. “Μία πολιτική εποπτεία, η οποία στους κρίσιμους τομείς ασκείται με δύο τρόπους: Αφενός με την επιλογή των κατάλληλων ατόμων στην άσκηση κρίσιμων καθηκόντων και αφετέρου με τον έλεγχο εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του τρόπου με τον οποίο τα επιτελούν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι προφανές ότι υπήρξε αστοχία και στα δύο κρίσιμα και αλληλένδετα ζητήματα”, σημειώνει.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ υπογραμμίζει ότι αισθάνθηκε “κατάπληξη για τους ισχυρισμούς περί “αλάθητου” από την πολιτική ηγεσία, αλλά και θλίψη, για το γεγονός ότι οι αρμόδιες ηγεσίες επιδόθηκαν σε… συγχαρητήρια και δηλώσεις “υπερηφάνειας”, για μια τραγωδία που είχε ως συνέπεια περί τους 100 νεκρούς”.

Ακόμη ο κ. Δένδιας διαψεύδει τον ισχυρισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ότι το 112 δεν τέθηκε σε λειτουργία επειδή δεν είχαν προβλεφθεί κονδύλια για τη στέγασή του, σημειώνοντας ότι οι χώροι είχαν βρεθεί, αλλά η κυβέρνηση καθυστέρησε υπερβολικά τη δημιουργία των διαχειριστικών αρχών, με αποτέλεσμα να χαθεί η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:53