search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:09
MENU CLOSE

Πυρκαγιά στο Μάτι: Προτεραιότητα στους πυρόπληκτους για έκδοση διαβατηρίων

05.08.2018 14:31
Δύο συλλήψεις στο Ηράκλειο: Παρουσιάστηκαν ως οικογένεια και επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα στην Ιταλία - Media
 
Κατά προτεραιότητα και ατελώς η έκδοση – αντικατάσταση διαβατηρίων σε πολίτες που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική, ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
 
Για τα διαβατήρια που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου στην Αττική, αποφασίστηκε η ατελής και κατά προτεραιότητα αντικατάσταση τους.
 
Πιο συγκεκριμένα παρέχεται η δυνατότητα στους πυρόπληκτους πολίτες, εφόσον το επιθυμούν, να αντικαταστήσουν μέχρι και την 31-12-2018 τα καταστραμμένα διαβατήρια, που ήταν σε ισχύ. Τα νέα διαβατήρια θα έχουν χρονική ισχύ αντίστοιχη των καταστραφέντων.
 
Η έκδοση – αντικατάσταση των διαβατηρίων πραγματοποιείται ατελώς (χωρίς την καταβολή παραβόλου), ενώ παράλληλα δεν τηρείται και το προβλεπόμενο από τη νομοθεσία σε περίπτωση απώλειας, χρονικό διάστημα για επανέκδοση.
 
Διευκρινίζεται ότι για την έκδοση των διαβατηρίων, πλην των προβλεπόμενων δικαιολογητικών, απαιτείται και βεβαίωση αστυνομικής ή άλλης αρμόδιας Αρχής περί καταστροφής του διαβατηρίου από τις πυρκαγιές.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:09