search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:41
MENU CLOSE

Φωτιά στην Πεντέλη – Ιδιοκτήτης έριξε πετρέλαιο σε πεύκο

05.08.2018 14:47
Πολιτική Προστασία: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, τη Δευτέρα, για πέντε περιοχές - Media

 

Συναγερμός σήμανε το Σάββατο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όταν λίγα λεπτά μετά τις 7 το απόγευμα ενημερώθηκε για πυρκαγιά στην οδό Αγίου Γεωργίου 6, στη Ν. Πεντέλη. 

Στο σημείο της φωτιάς έσπευσε επιτόπου ένα όχημα της Πυροεσβεστικής, ένα του ΣΠΑΠ, δύο οχήματα του Εθελοντικού Κλιμακίου Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης και δύο του Εθελοντικού Κλιμακίου της Πυροσβεστικής. 

Όπως διαπιστώθηκε, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε εντός περιφραγμένου οικοπέδου όπου ο ιδιοκτήτης προσπάθησε να βάλει φωτιά ρίχνοντας πετρέλαιο σε πεύκο και παρακείμενα ξύλα.

Χάρη στην άμεση επέμβαση πυροσβεστών και εθελοντών η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο πριν λάβει διαστάσεις.

Κι όλα αυτά ενώ η Αττική είχε πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς. 

Στο σημείο κλήθηκε η Άμεση Δράση η οποία συνέλαβε τον ιδιοκτήτη, κατέσχεσε το δοχείο πετρελαίου και ειδοποίησε το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τις περεταίρω ενέργειες.

«Την παρούσα περίοδο και ιδίως με δείκτη επικινδυνότητας τέσσερα (4), ενέργειες καύσης κλαδιών, οξυγονοκολλήσεις, κοπή με τροχό, κάπνισμα μελισσιών, ψήσιμο εν υπαίθρω, βραχυκυκλώματα καλωδίων της ΔΕΗ, είναι καταστρεπτικά για εμάς, για τους συνανθρώπους μας, το περιβάλλον και τις ιδιοκτησίες μας. Ως άνθρωπος που έχω δώσει πλέον της 20ετίας από τη ζωή μου για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο Πεντελικό και όχι μόνο σας παρακαλώ αναλογιστείτε τις επιπτώσεις για τον τόπο και τους ανθρώπους του, όσοι πράττετε κάτι τέτοιο και εσείς που αντιλαμβάνεστε ότι άλλοι το πράττουν», επισήμανε ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:41