search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:29
MENU CLOSE

Ισπανία: Διάσωση περίπου 400 μεταναστών μέσα στο Σαββατοκύριακο

05.08.2018 15:24
Ισπανία: Διάσωση περίπου 400 μεταναστών μέσα στο Σαββατοκύριακο - Media
 
Περίπου 400 μετανάστες διασώθηκαν μέσα στο σαββατοκύριακο στη Μεσόγειο καθώς επιχείρησαν να περάσουν από το Μαρόκο στην Ισπανία, ανακοίνωσαν οι ισπανικές υπηρεσίες διάσωσης.
 
Με τον συνολικό αριθμό των μεταναστών που φθάνουν στην Ευρώπη δια θαλάσσης να έχει μειωθεί μετά το αποκορύφωμά του το 2015, η Ισπανία έχει βιώσει μια σταθερή αύξηση των αφίξεων δια θαλάσσης, η οποία ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και έχει κορυφωθεί τους τελευταίους μήνες.
 
Όπως ανέφερε στο Twitter η ισπανική ακτοφυλακή, στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας 395 άνθρωποι διασώθηκαν από εννέα βάρκες στα Στενά του Γιβραλτάρ και στη Θάλασσα του Αλμποράν, τα δύο βασικά θαλάσσια περάσματα στην Ισπανία. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι δύο ακόμη άνθρωποι διασώθηκαν σήμερα από ένα μικρό πλοιάριο.
 
Η Ισπανία, η οποία για πρώτη φορά εδώ και χρόνια έχει ξεπεράσει την Ιταλία ως προτιμώμενος προορισμός των προσφύγων, έχει από τις αρχές του χρόνου καταγράψει σχεδόν 21.000 μετανάστες, περισσότερους απ΄ό,τι ολόκληρο το περασμένο έτος, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:28