search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:03
MENU CLOSE

«Πράσινο φως» ΣτΕ για την επέκταση της μαρίνας Πύλου – Καμία επίπτωση για την Caretta caretta

05.08.2018 15:28
«Πράσινο φως» ΣτΕ για την επέκταση της μαρίνας Πύλου - Καμία επίπτωση για την Caretta caretta - Media
 
Νόμιμο έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την επέκταση και βελτίωση της μαρίνας Πύλου.
 
Αναλυτικότερα, το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας επεξεργάστηκε νομοπαρασκευαστικά το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση γενικού προγραμματικού σχεδίου και στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της μαρίνας Πύλου και με την υπ΄ αριθμ. 140/2018 γνωμοδότησή του το έκρινε νόμιμο.
 
Η μαρίνα Πύλου, η οποία βρίσκεται στο κεντρικό και βορειανατολικό τμήμα της παραλιακής ζώνης της πόλης της Πύλου, έχει την εικόνα εγκατάλειψης, όπως αναφέρεται στη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Μετά την εκτέλεση των έργων η μαρίνα θα μπορεί να εξυπηρετήσει 129 σκάφη διαφόρων κατηγοριών.
 
Δηλαδή θα εξυπηρετεί λιγότερα σκάφη από ότι εξυπηρετεί σήμερα, αλλά θα μπορεί να προσεγγίζει μεγαλύτερος αριθμός σκαφών μεγάλου μεγέθους, καθώς θα γίνουν έργα εκβάθυνσης και επέκτασης (θαλάσσιας και χερσαίας) της μαρίνας, ενώ οι νέες εγκαταστάσεις θα καλύπτουν τις διεθνείς προδιαγραφές.
 
Ακόμη, στην περιοχή της μαρίνας Πύλου προβλέπεται να κατασκευαστούν μικρά συγκροτήματα τουριστικών καταλυμάτων, γήπεδα τένις, καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ, νυκτερινά κέντρα, κ.λπ.
 
Τέλος, σύμφωνα με την μελέτη τα έργα δεν έχουν επιπτώσεις στην ωοτοκία της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta, αλλά ούτε στα αρχαία της περιοχής.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:02