search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:44
MENU CLOSE

Έχετε συχνούς πονοκεφάλους; Ελέγξτε το… σουτιέν σας!

05.08.2018 17:44
Βραζιλιάνος στρατιωτικός συνελήφθη στην Ισπανία με 39 κιλά κοκαΐνης - Media
 
Μια έρευνα που διεξήχθη από τον παγκόσμιο κατασκευαστή εσωρούχων, Triumph, για να καθορίσει πόσες γυναίκες φορούν λάθος μέγεθος σουτιέν σε όλο τον κόσμο, τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά.
 
Η κλινική μελέτη διαπίστωσε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών, δηλαδή το 80% για να είμαστε ακριβείς, φορούν λάθος νούμερο!
 
Ωστόσο, μια δεκαετία μετά τη μελέτη, φαίνεται πως οι γυναίκες συνεχίζουν να αγοράζουν λάθος νούμερο για το σώμα τους και θα μπορούσαν να προκαλέσουν συνεχιζόμενους πονοκεφάλους -κάτι που συμβαίνει συχνά, σύμφωνα με την Πόλα Σβόμποντα, στέλεχος της Triumph στο Σύδνεϋ, με πάνω από 16 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο.
 
Μιλώντας στην Daily Mail, η Σβόμποντα συζήτησε τη σχέση μιας κακής εφαρμογής σουτιέν με τους χρόνιους πονοκεφάλους και την κακή στάση και αποκάλυψε πως ένα κόλπο που μπορεί ο καθένας να το κάνει στο σπίτι του, θα τον βοηθήσει να καταλάβει αν τα εσώρουχά σας, σας ταιριάζουν γάντι.
 
«Οι πονοκέφαλοι μπορεί να πυροδοτηθούν από ένα σουτιέν που είναι πολύ σφιχτό ή πολύ χαλαρό, αν και συνήθως πιο συχνά προκαλούνται από τις χαλαρές τιράντες» δήλωσε η Σβόμποντα στην Daily Mail.
 
Ο ισχυρισμός της υποστηρίζεται από την έρευνα της Triumph για το 2008, σύμφωνα με την οποία το 70% των γυναικών που ερωτήθηκαν φορούσαν πολύ μικρά σουτιέν, ενώ το 10% φορούσε πολύ μεγάλο μέγεθος.
 
Η Triumph που ιδρύθηκε στη Γερμανία, είναι ειδική στα σουτιέν και έχουν βοηθήσει τις γυναίκες για πάνω από 130 χρόνια.
 
Άλλες ενδείξεις πως το μέγεθος του σουτιέν μπορεί να είναι λάθος, είναι και ο χρόνιος πόνος στην πλάτη, αλλά και κάτω από το βραχίονα αν οι τιράντες του σουτιέν είναι πολύ ψηλά.
 
«Οι γυναίκες περπατούν με τις πλάτες λίγο καμπουριασμένες αν το σουτιέν είναι πολύ χαλαρό. Το σωστό μέγεθος του σουτιέν θα σας δώσει καλύτερη στάση σώματος» είπε.
 
«Ένα στήθος που φορά σουτιέν σε μέγεθος D, ζυγίζει περίπου 500 γραμμάρια, επομένως αν φοράτε σουτιέν μεγέθους D, κουβαλάτε στο στήθος σας ένα κιλό. Γι’ αυτό χρειάζεστε υποστήριξη και αυτό ισχύει για κάθε μέγεθος».
 
Ερωτηθείς για το πώς μια γυναίκα μπορεί να καταλάβει αν φορά το σωστό μέγεθος, η ειδική στα εσώρουχα εξηγεί πως το κλειδί βρίσκεται στο «διάφραγμα» του σουτιέν.
 
«Αν οι τιράντες πέφτουν συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι ένα σημάδι πως η υποστήριξη που υποτίθεται ότι παρέχουν, δεν υπάρχει. Κάτι άλλο που θέλετε να αποφύγετε είναι να βγαίνει το στήθος έξω από το σουτιέν. Ένα σωστό εσώρουχο πρέπει να κρατά τα στήθη σας σε τάξη» είπε.
 
Η Σβόμποντα τόνισε πως το κάτω μέρος του σουτιέν δεν πρέπει ποτέ να πιέζει τον ιστό του μαστού. «Αυτό είναι ένα θέμα που απασχολεί τους επαγγελματίες εσωρούχων. Δεν υπάρχουν επίσημες στατιστικές σχετικά με τη ζημιά των λανθασμένα τοποθετημένων τιράντων στον ιστό του μαστού, αλλά είναι κάτι που κάθε καλός τεχνίτης πρέπει να γνωρίζει για να αποφύγει. Η επίσημη γραμμή είναι πως κάθε σουτιέν πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 6 ή 12 μήνες, αλλά κλίνω περισσότερο προς το διάστημα των 6 μηνών. Αυτό συμβαίνει επειδή χάνει την ελαστικότητά του, μέσω της φθοράς και του πλυσίματος, και οποιαδήποτε στήριξη εξαφανίζεται» προσθέτει.
 
Πηγή: bloko.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:35