search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:41
MENU CLOSE

Βενεζουέλα: Έξι συλλήψεις μετά την επίθεση εναντίον του Μαδούρο

06.08.2018 04:59
Βενεζουέλα: Έξι συλλήψεις μετά την επίθεση εναντίον του Μαδούρο - Media

 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας ανακοίνωσε σήμερα ότι συνελήφθησαν έξι “τρομοκράτες” με την κατηγορία ότι επιδίωξαν να στοχοθετήσουν τον πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος δήλωσε θύμα “επίθεσης” χθες, Σάββατο.

“Μέχρι στιγμής έχουμε συλλάβει έξι τρομοκράτες και πληρωμένους δολοφόνους, οχήματα κατασχέθηκαν: έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας, όπου ανακαλύφθηκαν αδιάσειστα στοιχεία”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νέστορ Ρεβερόλ, σχετικά με τις συλλήψεις αυτές που ανακοινώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, χωρίς όμως ούτε ο αριθμός τους ούτε οι περιστάσεις να γίνουν γνωστά.

“Οι εκτελεστές και αυτοί που σχεδίασαν (την επίθεση) εντός και εκτός της χώρας έχουν πλήρως ταυτοποιηθεί, δεν αποκλείονται άλλες συλλήψεις εντός των επόμενων ωρών”, πρόσθεσε ο Ρεβερόλ.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με τη χρήση δύο μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, το καθένα από τα οποία έφερε ένα κιλό C4, ισχυρό στρατιωτικό εκρηκτικό, ικανό να “προκαλέσει ζημιά σε μια ακτίνα περίπου 50 μέτρων”, σύμφωνα με τον υπουργό.

“Το ένα από τα αεροσκάφη πέταξε πάνω από την προεδρική εξέδρα για να πυροδοτήσει το εκρηκτικό του φορτίο (…) αλλά μια συσκευή παρεμβολών αποπροσανατόλισε το μη επανδρωμένο όχημα με αποτέλεσμα το φορτίο να εκραγεί εκτός της προβλεπόμενης περιμέτρου”, πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο έλεγχος του δεύτερου μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος χάθηκε και αυτό εξερράγη σε κτίριο που βρίσκεται όχι μακριά από το σημείο όπου πραγματοποιείτο η στρατιωτική παρέλαση, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Σε βάρος ενός από τους συλληφθέντες υπήρχε ένταλμα σύλληψης για “τρομοκρατική” επίθεση εναντίον στρατιωτικής βάσης στη Βαλένσια, δυτικά του Καράκας, την οποία έκαναν περίπου “είκοσι μισθοφόροι” στις 6 Αυγούστου 2017, πρόσθεσε ο υπουργός.

Δύο δράστες σκοτώθηκαν τότε και οκτώ συνελήφθησαν, ανάμεσά τους ένας πρώην στρατιωτικός. Σε βίντεο που κατά τα φαινόμενα γυρίστηκε στη βάση στη Βαλένσια και είχε αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένας άνδρας που παρουσιάζεται ως λοχαγός Χουάν Καγκουαριπάν δήλωνε ότι ήταν “σε νόμιμη εξέγερση” εναντίον “της δολοφονικής τυραννίας του Μαδούρο”.

Ένας από τους συλληφθέντες είχε ήδη προσαχθεί κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων που ζητούσαν την αποχώρηση του Μαδούρο το 2014, σύμφωνα με τον υπουργό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:41