search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:05
MENU CLOSE

Συνελήφθη απατεώνας στην Αττική με διεθνές ένταλμα σύλληψης – Άρπαξε πάνω από 82 εκατ. ευρώ

06.08.2018 13:26
Συνελήφθη απατεώνας στην Αττική με διεθνές ένταλμα σύλληψης - Άρπαξε πάνω από 82 εκατ. ευρώ - Media

 

Συνελήφθη 53χρονος αλλοδαπός στην Αττική το μεσημέρι της Παρασκευής, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης των Κινεζικών Αρχών, κατηγορούμενος για το αδίκημα της «παράνομης απορρόφησης δημοσίων καταθέσεων».

Ειδικότερα, ο 53χρονος κατηγορείται ότι μαζί με άλλους συνεργούς του, ίδρυσε εταιρεία, στην οποία ήταν ο νόμιμος εκπρόσωπος, με σκοπό την απορρόφηση (συλλογή) καταθέσεων από τα θύματα τους, με το πρόσχημα της έκδοσης οικονομικών σχεδίων, πώλησης και αγοράς οικονομικών προϊόντων μέσω διαδικτύου, τηλεφωνικών κλήσεων και μηνυμάτων, υποσχόμενοι μεγάλα κέρδη στους επενδυτές.

Από την ανωτέρω εγκληματική του δραστηριότητα, αποκαλύφθηκε ότι συνέλεξε παράνομα άνω των 650 εκατομμυρίων RMB (νομισματική μονάδα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας), δηλαδή πάνω από 82 εκατ. ευρώ, από περισσότερα από 100 θύματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:05