search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:20
MENU CLOSE

Τα αντίποινα της Μόσχας: Δύο Έλληνες διπλωμάτες απελαύνει η Ρωσία

06.08.2018 15:05
Προειδοποίηση Μόσχας προς διεθνή κοινότητα: Βοηθήστε τη Βενεζουέλα, χωρίς να παρεμβαίνετε στα εσωτερικά της - Media
 
Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ εκλήθη εκτάκτως στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα, Αντρέας Φρυγανάς, στον οποίο οι Ρώσοι έκαναν διάβημα για «αντιρωσικές ενέργειες».
 
Σύμφωνα πληροφορίες, στη συνέχεια ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα εκλήθη στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Και η ελληνική πλευρά έκανε διάβημα για «ενέργειες (της Μόσχας) εναντίον της Ελλάδας».
 
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε στον Έλληνα πρέσβη τα αντίποινα της Μόσχας, τα οποία αφορούν στην απέλαση του εμπορικού ακόλουθου και του υπευθύνου επικοινωνιών της Ελλάδας.
 
Παράλληλα, η Μόσχα απαγόρευσε την είσοδο στη Ρωσία του διευθυντή διπλωματικού γραφείου του υπουργού, Γιώργου Σακελλαρίου.
 
Σημειώνεται ότι η ελληνική έκδοση του ρωσικού πρακτορείου Sputnik έγραψε ότι σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, ο κ. Φρυγανάς παρουσίασε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, υποβάλλοντας υπόμνημα.
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:16