29/01/2020 01:23:25

Τα αντίποινα της Μόσχας: Δύο Έλληνες διπλωμάτες απελαύνει η Ρωσία

Προειδοποίηση Μόσχας προς διεθνή κοινότητα: Βοηθήστε τη Βενεζουέλα, χωρίς να παρεμβαίνετε στα εσωτερικά της - Media
 
Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ εκλήθη εκτάκτως στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα, Αντρέας Φρυγανάς, στον οποίο οι Ρώσοι έκαναν διάβημα για «αντιρωσικές ενέργειες».
 
Σύμφωνα πληροφορίες, στη συνέχεια ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα εκλήθη στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Και η ελληνική πλευρά έκανε διάβημα για «ενέργειες (της Μόσχας) εναντίον της Ελλάδας».
 
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε στον Έλληνα πρέσβη τα αντίποινα της Μόσχας, τα οποία αφορούν στην απέλαση του εμπορικού ακόλουθου και του υπευθύνου επικοινωνιών της Ελλάδας.
 
Παράλληλα, η Μόσχα απαγόρευσε την είσοδο στη Ρωσία του διευθυντή διπλωματικού γραφείου του υπουργού, Γιώργου Σακελλαρίου.
 
Σημειώνεται ότι η ελληνική έκδοση του ρωσικού πρακτορείου Sputnik έγραψε ότι σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, ο κ. Φρυγανάς παρουσίασε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, υποβάλλοντας υπόμνημα.
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.