search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:05
MENU CLOSE

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Το Facebook ζητά πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς χρηστών

06.08.2018 15:49
Αμετανόητοι: Το Facebook παραδέχτηκε ξανά ότι μοιραζόταν δεδομένα με τρίτους - Media

 

Αν οι πληροφορίες αληθεύουν, τότε το Facebook κνδυνεύει να βρεθεί μπροστά σε σκάνδαλο που όμοιό του δεν έχει ξαναπλήξει τον κολοσσό των social media.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, το Facebook έχει έλθει σε συνεννόηση με μεγάλες τράπεζες, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα στοιχεία των λογαριασμών των χρηστών του.

Τα στοιχεία που το Facebook ζητά από τις τράπεζες αφορούν στις συναλλαγές των πελατών τους, τα υπόλοιπα των λογαριασμών και συναλλαγές με πλαστικό χρήμα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το Facebook με τη σειρά του θα δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να έχουν ειδικά προνόμια στο Messenger, την εφαρμογή μηνυμάτων του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Το Facebook δεσμεύεται ότι δεν θα χρησιμοποιεί τα στοιχεία αυτά για διαφημιστικούς σκοπούς, ούτε θα τα μοιράζεται με τρίτους, ωστόσο, μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, τέτοιες δεσμεύσεις ακούγονται κούφιες.

Υπνεθυμίζεται ότι το Facebook -και όχι μόνο- βρίσκεται εδώ και αρκετούς μήνες στο στόχαστρο τόσο για την ποσότητα προσωπικών δεδομένων των χρηστών του που αποθηκεύει, όσο και για την ασφάλεια αυτών των δεδομένων.

Πληροφορίες: Reuters/Independent

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:01