19/02/2020 10:26:40

Σβίγκου: Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία συγκάλυψη και οι όποιες ευθύνες θα καταλογιστούν

Σβίγκου κατά Γεννηματά: Να μην κλείνει τα μάτια μπροστά στις πολιτικές ευθύνες της παράταξής της - Media

 

«Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό μετουσιώνεται σε άμεσες δράσεις και πρωτοβουλίες, αλλά και σε έναν συγκροτημένο σχεδιασμό» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για τη διαχείριση από την κυβέρνηση της επόμενης μέρας της τραγωδίας στο Μάτι.

   «Ο πρωθυπουργός ανέλαβε από την πρώτη στιγμή του τραγικού γεγονότος την πολιτική ευθύνη, εκπροσωπώντας το σύνολο της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η τεράστια πολιτική και ηθική ευθύνη, που έχει η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ αφορά και στα άμεσα μέτρα ενίσχυσης των πληγέντων και των οικογενειών τους, αλλά αφορά και στις ριζικές τομές, τόσο στο οικιστικό μοντέλο, όσο και στην πολιτική προστασία» επισήμανε η κ. Σβίγκου, ενώ όσον αφορά στην αναζήτηση και τον καταλογισμό ευθυνών για πράξεις ή παραλείψεις της 23ης Ιουλίου διαβεβαίωσε πως «υπάρχει μία εμπεδωμένη βούληση της κυβέρνησης για μία σοβαρή και αξιόπιστη έρευνα, η οποία θα δώσει απαντήσεις, τόσο για τα αίτια, όσο και για ενδεχόμενες ευθύνες. Αλλά θα έλθει κυρίως να επιβάλει νομιμότητα, που θα προστατεύσει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τις ανθρώπινες ζωές και το περιβάλλον, ώστε να μην επαναληφθεί ξανά μια τέτοια τραγωδία».

   «Το μήνυμα από την πρώτη στιγμή ήταν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία συγκάλυψη και οι όποιες ευθύνες θα καταλογιστούν. Σε αυτό ήταν σαφής ο πρωθυπουργός, όπως και στο σύνολό της η κυβέρνηση» υπογράμμισε, παρατηρώντας ότι «δυστυχώς είδαμε μία δυσανάλογης σοβαρότητας για το περιστατικό αντιμετώπιση από τη ΝΔ, η οποία ξεκίνησε ζητώντας τις παραιτήσεις αυτών, που η ίδια θεώρησε από την πρώτη στιγμή υπεύθυνους, συνεχίζοντας τις τελευταίες μέρες να μιλά για ευθύνες του πρωθυπουργού και να ζητάει την παραίτησή του». «Μια τέτοια αντιμετώπιση», σημείωσε, «δεν έχει καμία σχέση με τον σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και καμία σχέση με την αναγκαιότητα για ένα συγκροτημένο σχέδιο από εδώ και πέρα, αλλά απλώς απαντά στις μικροπολιτικές αντιπολιτευτικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας».

   Σε ό,τι αφορά το θέμα των αυθαιρέτων, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «τα προηγούμενα χρόνια είδαμε τις προηγούμενες κυβερνήσεις με ολιγωρίες και αβλεψίες να μην προχωρούν στην κατάρτιση του κτηματολογίου, να μην προχωρούν στην κατάρτιση των δασικών χαρτών», ενώ «η σημερινή κυβέρνηση μέσα σε τριάμισι χρόνια έκανε πολύ σημαντικές παρεμβάσεις, τόσο για τους δασικούς χάρτες και το κτηματολόγιο, όσο και για τον χωροταξικό σχεδιασμό σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.