20/01/2019 00:57:36

Αυτό που βλέπετε είναι μια ζωντανή γέφυρα μερμηγκιών που επιτίθενται σε σφήκες (Video)

Αυτό που βλέπετε είναι μια ζωντανή γέφυρα μερμηγκιών που επιτίθενται σε σφήκες (Video) - Media

 

Υπάρχουν κάποια είδη μερμηγκιών που είναι εξαιρετικά επιθετικά και δεν λογαριάζουν τίποτε ακόμη και όταν επιτίθενται σε αντιπάλους με καλύτερα «όπλα» και «πανοπλίες».

Στο βίντεο που τραβήχτηκε στη Βραζιλία, θα δείτε εκατομμύρια μερμήγκια να σχηματίζουν μια ζωντανή γέφυρα στον αέρα προκειμένου να φτάσουν σε μια μεγάλη φωλιά γεμάτη από σφήκες και να επιτεθούν.

Ο άνθρωπος που τράβηξε το βίντεο έγραψε στο twitter: «Επίθεση των μυρμηγκιών της λεγεώνας (γνωστά επίσης και ως πολεμιστές μυρμήγκια ή μαραμπούντα) σε μία κυψέλη σφηκών. Εντυπωσιακό το επίπεδο ευφυίας της ομάδας και συλλογικού υπολογισμού για να σχηματίσουν την γέφυρα».

Και συνέχισε: ««Όταν γίνεται αυτού του είδους η επίθεση, συνήθως οι σφήκες το σκάνε και τα μυρμήγκια δεν φεύγουν, έως ότου λεηλατήσουν όλη την κυψέλη, κουβαλώντας νύμφες, προνύμφες και αυγά, καθώς και ενήλικες που δεν κατάφεραν να δραπετεύσουν»

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.