search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:13
MENU CLOSE

Αυτό που βλέπετε είναι μια ζωντανή γέφυρα μερμηγκιών που επιτίθενται σε σφήκες (Video)

07.08.2018 11:45
Κορονοϊός: Φτιάξτε σπιτικό αντισηπτικό για τα χέρια με δύο υλικά (Video) - Media

 

Υπάρχουν κάποια είδη μερμηγκιών που είναι εξαιρετικά επιθετικά και δεν λογαριάζουν τίποτε ακόμη και όταν επιτίθενται σε αντιπάλους με καλύτερα «όπλα» και «πανοπλίες».

Στο βίντεο που τραβήχτηκε στη Βραζιλία, θα δείτε εκατομμύρια μερμήγκια να σχηματίζουν μια ζωντανή γέφυρα στον αέρα προκειμένου να φτάσουν σε μια μεγάλη φωλιά γεμάτη από σφήκες και να επιτεθούν.

Ο άνθρωπος που τράβηξε το βίντεο έγραψε στο twitter: «Επίθεση των μυρμηγκιών της λεγεώνας (γνωστά επίσης και ως πολεμιστές μυρμήγκια ή μαραμπούντα) σε μία κυψέλη σφηκών. Εντυπωσιακό το επίπεδο ευφυίας της ομάδας και συλλογικού υπολογισμού για να σχηματίσουν την γέφυρα».

Και συνέχισε: ««Όταν γίνεται αυτού του είδους η επίθεση, συνήθως οι σφήκες το σκάνε και τα μυρμήγκια δεν φεύγουν, έως ότου λεηλατήσουν όλη την κυψέλη, κουβαλώντας νύμφες, προνύμφες και αυγά, καθώς και ενήλικες που δεν κατάφεραν να δραπετεύσουν»

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:10